Διαγωνισμός Γραφής για παιδιά «Μικροί Λογοτέχνες - Γράφω την ιστορία μου»

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου προκηρύσσει για 4η συνεχή χρονιά, το Διαγωνισμό Γραφής για παιδιά Δημοτικού Σχολείου με τίτλο: «Μικροί Λογοτέχνες – Γράφω την ιστορία μου». Πρόκειται για ένα διαγωνισμό στον οποίο καλούνται να συμμετάσχουν τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, με δικά τους πρωτότυπα κείμενα, είτε με ατομικές, είτε με ομαδικές συμμετοχές.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να δοθεί στα παιδιά το κίνητρο να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και να δείξουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες στο γραπτό λόγο , μέσα από μια διαδικασία ελεύθερης συμμετοχής.

Καθώς ο διαγωνισμός αυτός έχει ήδη καταστεί θεσμός, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου βλέποντας την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών, επιδιώκει να τον καταστήσει ακόμη πιο ενδιαφέροντα καθιερώνοντας από φέτος ένα ευρύ θεματικό πλαίσιο στο οποίο καλούνται οι μαθητές να καταθέσουν τα πρωτότυπα κείμενά τους.

Για φέτος, λοιπόν, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να γράψουν την ιστορία τους, στο πλαίσιο τους θέματος: «Ο Τόπος που Ζω».

Η Ρόδος, η πόλη, το νησί, τα τοπία, οι παραδόσεις, τα βιώματα, τα πρόσωπα, οι μύθοι, θα αποτελέσουν για φέτος τον καμβά, το σκηνικό, την αφορμή, την έμπνευση για την ιστορία των Μικρών Λογοτεχνών.

Πρόθεσή μας είναι, όλοι οι εμπλεκόμενοι (μαθητές – εκπαιδευτικοί – γονείς), να μπουν στη διαδικασία να εμπνευστούν από τον τόπο μας, να νιώσουν και να εκφραστούν μέσα από αυτόν ή για αυτόν.

Οι Μικροί Λογοτέχνες καλούνται να μας στείλουν τις ιστορίες τους μέχρι τι 29 Φεβρουαρίου 2012, ώστε να αξιολογηθούν τα κείμενα και να δοθούν στους συμμετέχοντες βραβεία και έπαινοι συμμετοχής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες επιβραβεύονται για τη συμμετοχή τους, ενώ απονέμονται βραβεία στα καλύτερα γραπτά κάθε τάξης.

Περιμένουμε και φέτος τις συμμετοχές σας με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς είμαστε σίγουροι ότι το Τόπος μας μέσα από το βλέμμα και την πένα των Μικρών Λογοτεχνών θα αποκτήσει νέες διαστάσεις και δυναμικές.

Πληροφορίες για το Διαγωνισμό Γραφής αλλά και για όλες τις δράσεις:


Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (πληροφορίες κ. Μαρία Σπανού)
28ης Οκτωβρίου & Γρίβα
τηλ: 22410- 39383 / 39316
φαξ: 22410 – 39383
site: www.writerscenter.gr;
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: http://www.rhodes.com.gr