Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 06:35

''Η Μάσκα'' - Ένα πάντα επίκαιρο τραγούδι του Γιώργου Πάχου

Written by
642
''Η Μάσκα'' - Ένα  πάντα επίκαιρο τραγούδι του Γιώργου Πάχου

''Η Μάσκα'' - Ένα  πάντα επίκαιρο τραγούδι του Γιώργου Πάχου

Η «Μάσκα» αποτελεί το πρώτο τραγούδι του Γιώργου Πάχου, ενός νέου δημιουργού που γράφει στίχους, συνθέτει μουσική αλλά κι ερμηνεύει. Το τραγούδι μετράει οκτώ μήνες κυκλοφορίας και έχει αγαπηθεί από αρκετό κόσμο, καθώς ακούγεται σε πολλές λίστες ραδιοφώνων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

 Σε μια περίοδο πανδημίας ο τίτλος προκαλεί πολλά ερωτηματικά και αντιδράσεις. Η συγκυρία τυχαία αφενός γιατί το κομμάτι γράφτηκε σχεδόν ενάμιση χρόνο νωρίτερα αλλά και αφετέρου γιατί ο Γιώργος «μπήκε» στο στούντιο, αρκετά πριν αντιληφθούμε την ύπαρξη του ιού.

 Στην πραγματικότητα το τραγούδι γράφτηκε το καλοκαίρι του 2019, μια εποχή που οι μάσκες θύμιζαν μόνο «αποκριές» και δεν περίμενε κανείς να απασχολούν την καθημερινότητά ολόκληρου του πλανήτη.

Η «μάσκα» για τον δημιουργό αποτελεί ένα αντικείμενο συμβολισμού και παρά τις αντιδράσεις στην COVID19 εποχή μόλις κάποιος ακούσει το τραγούδι αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται και ανακαλεί.

 Παραγωγοί που φιλοξένησαν και φιλοξενούν το τραγούδι στην ραδιοφωνική εκπομπή τους αναφέρουν συχνά ότι «η μάσκα του Γιώργου αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή», «μην πηγαίνει το μυαλό σας εκεί, ακούστε πρώτα»...

 Η «μάσκα» συνιστά το αντικείμενο που κρύβει την αληθινή έκφραση, τον μορφασμό και το συναίσθημά του ατόμου. Μέσα από το τραγούδι του ο Γιώργος, ζητάει την αλήθεια, την πίστη στον εαυτό και στην προσωπική δύναμη του καθενός, διεκδικεί τη συντροφικότητα και το «μαζί» καθώς και τονίζει τη λήψη της ευθύνης για την αλλαγή της εξωτερικής πραγματικότητας και της ζωής.

Στίχοι - Μουσική: Γιώργος Πάχος

Ενορχήστρωση, Μίξη, Mastering και επιμέλεια video: Δημήτρης Λιόλιος

Subscribe:

https://youtube.com/channel/UCRomcfj4p3I5YpzWyeKRl6A

Φωνητικά: Παναγιώτα Μπιρμπάκου

Solo φωνητικά: Άννα Σαράντη

P.R.- A&R Support: Tommy D'acquisto, Αλέξανδρος Σουλτανίδης.

 SUPPORTED BY: SUS 4, MUSIC MIRROR RECORDS

// https://www.facebook.com/giwrgos.ph

Instagram: https://www.instagram.com/giwrgosph/?...

Read 642 times

Latest from apostaktirio team