Οι ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ στο Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα

Οι ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ στο Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα
Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα
Παιδική - νεανική σκηνή 2020 - 21
Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι για την περίοδο 2020-21 επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το πασίγνωστο έργο του Δημήτρη Ποταμίτη,
«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ»
Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη, που σήμερα γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ και οι στόχοι του μεγάλου ποιητή πιο ξεκάθαροι.
Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την «ΕΙΡΗΝΗ».
Ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους «ΑΧΑΡΝΕΙΣ».
Ο αγαθός Χρεμύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον «ΠΛΟΥΤΟ» που βρήκε.
Ο Ευελπίδης κι ο Πεισθέτερος, που στους «ΟΡΝΙΘΕΣ» πάνε στη χώρα των πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία.
Και αυτοί, όπως και όλοι οι ήρωες του Αριστοφάνη, είναι πρόσωπα-σύμβολα, εύκολα αναγνωρίσιμα στους θεατές κάθε μορφωτικού επιπέδου και κάθε ηλικίας.
Η παράσταση θα είναι έτοιμη στα μέσα του Μάρτη 2020 και μέχρι το τέλος της περιόδου θα παρουσιάζεται για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Το καλοκαίρι θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, με τη συνεργασία των Ο.Τ.Α. και από την 1η Νοέμβρη θα παρουσιάζεται στην «παιδική-νεανική» μας σκηνή.
Είμαστε σίγουροι ότι η παράσταση θα είναι αντάξια της 23χρονης ιστορίας μας και της εμπιστοσύνης που τόσα χρόνια μας δείχνουν οι πολυάριθμοι θεατές μας.
Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, η παράστασή μας ευελπιστούμε να διασκεδάσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και να τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους - σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής - που η ειρήνη, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι ... ευχές.
Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής.
Σκηνικά και κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη.
Παίζουν οι ηθοποιοί : Κώστας Κλάδης, Κων/να Σαραντοπούλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Σταματόπουλος, Ηλιάνα Αντωνιάδου και Γιάννης Σίμος.
Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης του Γιάννη Ζουγανέλη (ίδια με εκείνη της παράστασης του 1978) θεωρείται κλασική στο χώρο της δισκογραφίας.
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου
Πληροφορίες-κρατήσεις στο 210.4816200
Site: katoapotigefyra.gr
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Latest from apostaktirio team
- «Οι Άγγελοι μάς χαιρετούν» Ο π. Σταμάτης Σκλήρης & οι Κώστας Λάβδας, Μπάμπης Πυλαρινός, Πέγκυ Φούρκα (διαδικτυακή συζήτηση 15/1)
- Ποίηση του Άρη Μπιτσώρη: ΕΝΑΣ ΧΤΙΚΙΑΡΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
- «Λογοτεχνική συλλογή 2021» – Φόρος τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
- ‘’Δημιουργική γραφή και λογοτεχνία’’ του Γιώργου Παναγιωτίδη, Εκδόσεις Το Μέλλον
- «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΠΑΝΤΟΦΛΑΣ» ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ της Μαριλένας Φωκά
- Μάνια Βλαχογιάννη "Έπος Καρδιάς & Δέησις"- 2 τραγούδια σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΚ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"
- Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά - Η ελληνική «ρετσίνα» στην ελληνική λογοτεχνία - «Ήτο ωραίον ρετσινάτο»
- "Για το καλό σου" της Alice Miller από τις Εκδόσεις Ροές / Γράφει ο Δημήτρης Μπουζάρας
- Ανακαινίζω τη ζωή μου με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη
- ‘’Νεράϊδες & Υπερήρωες του Πόντου’’ από την Αγγελική Παμπουκίδου
- ‘’Δωρεάν χρόνος ομιλίας’’ της Αγγελικής Μάρκου
- ''Κερασιά'' Γιάννης Αδάμος & Ροζ πένες
- Πένυ Ξενάκη / Μαρία Κανελλοπούλου "Τα δύσκολα στη μέση"
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ single “Τραγουδίστρια”
- Νέα Κυκλοφορία Γιάννης Χριστιανάκης "Το φεγγάρι της καρδιάς μου είναι μισό"
- “Οι στεναγμοί της νιότης” του Δημητρίου Αθ. Κούσουλα, Εκδόσεις Αποστακτήριο
- 10ος Παγκόσμιος Ποιητικός Διαγωνισμός με θέμα: «Ελλάδας Προσκλητήριο 1821-2021 Κοιτίδα του πνεύματος, του πολιτισμού και της ειρήνης»
- Αποτελέσματα 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Έργου
- Από τις εκδόσεις Αρμός κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα του Ντίνου Οικονόμου με τίτλο “Τα στειρωμένα νερά”