Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 13:33

“2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη – 2500 χρόνια μετά” «Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» Αριστοτέλης

Written by
527
“2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας  στη Σχολή του Αριστοτέλη  – 2500 χρόνια μετά”  «Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» Αριστοτέλης

“2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας

στη Σχολή του Αριστοτέλη  – 2500 χρόνια μετά”

«Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» Αριστοτέλης

 Το Σχολείο Σκηνοθεσίας είναι ένα Εργαστήριο Θεατρικής έρευνας, που εγκαινίασε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας το καλοκαίρι του 2020. Οι νέοι δημιουργοί της τέχνης του θεάτρου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρακτικά μαθήματα, διαλέξεις, masterclasses και παραστάσεις. Να συναντηθούν και να μοιραστούν με τους δάσκαλους τους τις καλλιτεχνικές τους αγωνίες και ειδικότερα να ερευνήσουν την πολύ ευαίσθητη θέση του σκηνοθέτη μέσα στο σύμπαν του θεάτρου.

Το Σχολείο Σκηνοθεσίας επιστρέφει για 2η χρονιά, να μας θυμίσει τη δύναμη του θεάτρου, τη σημασία της επανεκκίνησης, την αξία της συνάντησης. Στόχος του 2ου Σχολείου Σκηνοθεσίας είναι να διευρυνθεί, ώστε να λειτουργήσουν δύο κύκλοι, παλαιών(Β’ κύκλος) και νέων (Α’ κύκλος) σπουδαστών και να δημιουργηθούν παραστάσεις, που θα παρουσιαστούν στο  κοινό.  Το 2o Σχολείο Σκηνοθεσίας θα εστιάσει σε δύο κεντρικά ζητήματα: στον κώδικα δεοντολογίας  και στην πρακτική εφαρμογή της μεθόδου εργασίας.

Στον Β’ κύκλο θα διδάξουν οι:

Γιάννης Λεοντάρης

Βέροια 2021:  «H λεκτική δράση ως σκηνικό συμβάν»

Δημήτρης Καραντζάς

Δομή σκηνοθεσίας

Χριστίνα Χατζηβασιλείου

Σμιλεύοντας τον χρόνο και τις προθέσεις: από την πρόβα στην παράσταση

Στον Α’ κύκλο θα διδάξουν οι:

Δημήτρης Τάρλοου

Τρεις Αδερφές

Προσωπική μυθολογία και καθημερινός βίος

Γεωργία Μαυραγάννη

Δραματολογική ανάλυση και σκηνοθετική πραγμάτωση του τραγικού μύθου

Παράδειγμα πρώτο: Ευμενίδες του Αισχύλου

Γιώργος Νανούρης

Kάνε θέατρο με ό,τι έχεις

Εργαστήριο Υποκριτικής Α’ Β΄ κύκλος - Κώστας Φιλίππογλου

Ερμηνευτικές προσεγγίσεις και δημιουργίες χαρακτήρων βασισμένες στην παιδαγωγική του Ζακ Λεκόκ και στις τεχνικές της θεατρικής ομάδας Complicite

 

Masterclasses Α’ Β΄κύκλος

 Βασίλης Μυριανθόπουλος

Αρχιτεκτονική της κίνησης πάνω στην σκηνή

Σάββας Πατσαλίδης

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ (Α)ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ

Αμαλία Κοντογιάννη

Από τον Γλάρο του Τσέχωφ στον Γλάρο Ιωνάθαν: πώς μια ιδέα γίνεται πρότζεκτ

Ομάδας «Εν Δυνάμει», κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία - Ελένη Δημοπούλου-  Ελένη Ευθυμίου

Δημιουργία συμπεριληπτικής καλλιτεχνικής ομάδας

Διάρκεια: 29 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Δηλώσεις συμμετοχής

Το Σχολείο Σκηνοθεσίας απευθύνεται:

-σε επαγγελματίες σκηνοθέτες

-σε νέους σκηνοθέτες, που έχουν στο βιογραφικό τους τουλάχιστον μία επαγγελματική σκηνοθεσία

 -σε  αποφοίτους δραματικών σχολών

- σε απόφοιτους θεατρολογικών πανεπιστημιακών τμημάτων πρακτικής κατεύθυνσης, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους βίντεο από εργασία σκηνοθεσίας (στο πλαίσιο μαθήματος ή πτυχιακή)

Δήλωση συμμετοχής

Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν ένα βιογραφικό σημείωμα, με ενσωματωμένη μια φωτογραφία τους και ηλεκτρονικά βίντεο δουλειάς στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Η επιλογή θα γίνει βάσει των βιογραφικών.

Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν τη μετακίνησή τους στην αρχή και στο τέλος των μαθημάτων από και προς Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας καθώς και τη διατροφή τους.

Διοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού  - Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας  σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και την Art Box.

 

Read 527 times

Latest from apostaktirio team