Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 18:10

Εκδρομή με τη Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 - Νεμέα, Η Τοσκάνη της Ελλάδας - Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Written by
782
Εκδρομή με τη Φωτογραφική Ομάδα  ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 - Νεμέα, Η Τοσκάνη της Ελλάδας - Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Εκδρομή με τη Φωτογραφική Ομάδα  ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Νεμέα, Η Τοσκάνη της Ελλάδας

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Σχετικά κοντά στην Αθήνα αποτελεί μια από τις πιο όμορφες μονοήμερες εκδρομές που μπορεί να κάνεις κανείς στη χώρα μας! Φύση, χρώματα, ησυχία, υπέροχες εικόνες. Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τις φίλες και τους φίλους της φωτογραφίας, της ελληνικής φύσης και του κρασιού!

Με λίγα λόγια: (1) Επίσκεψη στη Μονή Ταξιαρχών, (2) επίσκεψη στο αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (Μουσείο- Ναός του Δία - αρχαίο στάδιο, ενιαίο εισιτήριο 6 ευρώ – είναι προαιρετικό αυτό το κομμάτι),  (3) γευσιγνωσία κρασιών στο «ΚΤΗΜΑ ΟΨΙΜΟΣ». 

Πρόγραμμα εκδρομής

Το ραντεβού μας είναι 7:45 π.μ. στην έξοδο του Μετρό ΦΙΞ (οδός Καλλιρόης) για να ξεκινήσουμε στις 8:00 π.μ. ακριβώς. Θα γίνει σύντομη στάση στον Ισθμό.

Στη Νεμέα θα ξεκινήσουμε  με τη Μονή Ταξιαρχών (παραμονή εκεί γύρω στη μισή ώρα), θα συνεχίσουμε με το αρχαιολογικό χώρο Νεμέας (προαιρετικό, εισιτήριο 6 ευρώ, όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν θα κάνουν βόλτα στο χωριό – παραμονή εκεί περίπου 1:30 ώρα) και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε με το πούλμαν το οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΟΨΙΜΟΣ (περίπου 15 λεπτά από Νεμέα). Εκεί θα ξεναγηθούμε και θα δοκιμάσουμε τα υπέροχα κρασιά τους (δωρεάν!). Παραμονή στο κτήμα περίπου 45 λεπτά.

Το μεσημέρι μπορεί να γευματίσει ο καθένας όπου επιθυμεί (μέσα στο πούλμαν θα ακουστούν κάποιες προτάσεις από μας και όποιος επιθυμεί ακολουθεί τους διοργανωτές).

Η επιστροφή μας στην Αθήνα θα γίνει περίπου στις 7:45 μ.μ.

Προσοχή!

Τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα! Προς το παρόν το μόνο που χρειάζεται είναι μάσκες.  Mάσκες σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (και οι μυτούλες μέσα!). Υπάρχει η περίπτωση να αλλάξει σύντομα αυτό και τότε θα επιτρέπεται η  συμμετοχή μόνο αν είστε εμβολιασμένοι ή έχετε κάνει rapid test.

Δεν είμαστε ταξιδιωτικό πρακτορείο, αλλά φωτογραφική ομάδα! Μπορεί να ακολουθήσει τις εκδρομές μας όμως όποιος θέλει, γνωρίζοντας ότι μας αρέσει να περπατάμε και ο άσχημος καιρός μας κάνει να χαμογελάμε (τα σύννεφα είναι η χαρά του φωτογράφου)!

Προτείνουμε πάντα: παπούτσια για περπάτημα, ντύσιμο ανάλογο των καιρικών συνθηκών, νερό, καπέλο και μεγάλο χαμόγελο!

Κρατήσεις θέσεων

Η κράτηση θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή των 17 ευρώ στο Cinemarian, Σισμάνη 16 Αθήνα, 300 μέτρα από το μετρό ΦΙΞ, χάρτης, την Πέμπτη 16/9/2021  και Πέμπτη 23/9/2021 και ώρες  7 - 8:30  μμ και κατά τη διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας μας: 25 και 26/9/2021, ώρες 6:30 – 10:30 μ.μ. (Πληροφορίες για την έκθεση: https://pkleistro.blogspot.com/2021/09/cinemarian.html) 

ή με κατάθεση στο λογαριασμό: GR090 17190 20000 6902 1332 13495 Τράπεζα Πειραιώς, Φόρτης Γιώργος (πρώτα παίρνετε τηλ.  στο 6978545812 ή στέλνετε email , σε αυτό που ακολουθεί, για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχουν κενές θέσεις και μετά κάνετε την κατάθεση και στέλνετε μήνυμα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  γράφοντας ότι πρόκειται για την εκδρομή και το επίθετό σας που φαίνεται στην κατάθεση – τα έξοδα κατάθεσης επιβαρύνουν τον καταθέτη) .

Για επικοινωνία:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή στο 6978545812,  Κώστας Σταμπάνης

Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

βίντεο από προηγούμενες εκδρομές μας

Ετοιμάζουμε έκθεση με φωτογραφίες από τις εκδρομές μας και θα συμμετέχουν όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν! Σύντομα περισσότερα…

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες

Μονή Ταξιαρχών

Τα μοναστήρια πάντα αποτελούν ενδιαφέρον θέμα για τους φωτογράφους. Το συγκεκριμένο είναι κοντά στο αρχαιολογικό χώρο, αλλά μικρό και έτσι φτάνει μια σύντομη βόλτα για να το δούμε.

Αρχαιολογικός χώρος Νεμέας

Μουσείο- Ναός του Δία - αρχαίο στάδιο

Λίγοι τον έχουν επισκεφτεί, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Στο γνωστό ιερό του Δία, κάθε δύο χρόνια τελούνταν τα Νέμεα, αθλητικοί αγώνες που συμπλήρωναν την τετράδα των πανελλήνιων αγώνων της αρχαιότητας (Ολύμπια, Πύθια, Ίσθμια, Νέμεα). Σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο ξεχωρίζει ο αναστηλωμένος ναός του Δία, αλλά και λίγο πιο ανατολικά το στάδιο, όπου διεξάγονταν οι αγώνες.

Το ΚΤΗΜΑ ΟΨΙΜΟΣ

«Μεγαλώνοντας μέσα στα Γυμνοΐτικα αμπέλια, τα οποία αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης αμπελωνικής ζώνης Νεμέας με το ξακουστό Αγιωργίτικο σταφύλι, έχοντας πάντα έντονα χαραγμένες στην μνήμη μας τις μυρωδιές του μούστου από τους «ληνούς» αλλά και την γιορτινή ατμόσφαιρα της εποχής του τρύγου, ήμασταν από πολύ νωρίς σε θέση να γνωρίζουμε την μοναδικότητα του τόπου μας.

Αξιοποιώντας το μικροκλίμα της περιοχής και τα ιδιαίτερα συστατικά του εδάφους και εφαρμόζοντας βιολογικούς τρόπους καλλιέργειας και σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, παράγουμε εδώ και χρόνια οίνους υψηλής ποιότητας.

Οι επισκέπτες του οινοποιείου μας και λάτρεις του ποιοτικού κρασιού, θα ξεναγηθούν στους σύγχρονους, καλαίσθητους χώρους μας , θα γευτούν τα κρασιά μας, τα οποία «ωριμάζουν» στα κελάρια μας, θα περιηγηθούν στους αμπελώνες του οινοποιείου μας, αποκομίζοντας μία μοναδική εμπειρία ζωής».

 

 

Read 782 times

Latest from apostaktirio team