Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 08:36

Βραδιά Αφήγησης για Ενήλικο & νεανικό κοινό στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Written by
652
Βραδιά Αφήγησης για Ενήλικο & νεανικό κοινό στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Αστράφτω! Καίγω σε! Βροντώ!

Γυναίκες Επαναστάτριες στη Ζωή και στην Ελευθερία.

Για νέους και ενήλικες

Βραδιά αφήγησης στο πλαίσιο της έκθεσης:

«Η γυναίκα στην Επανάσταση του 1821 l Συλλογή Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη».

Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Με την αφηγήτρια Σάσα  Βούλγαρη

Τρέχει το νερό… τρέχει η ζωή… τρέχει το αίμα… Ποια μάνα αντέχει να στολίζει το παιδί της για πόλεμο; Ποια κόρη καταριέται την ομορφιά της για να μην πέσει στα χέρια τ’ αρπακτικά; Ποια γυναίκα αρματώνεται για να διαφυλάξει το βιός της;

Από τα άγουρα παιδικά χρόνια έως τα βαθιά γεράματα, αστραφτερές και κοφτερές, γλυκές και υπομονετικές, ατρόμητες και αποφασιστικές ήταν κι αυτές εκεί: για να ορίσουν τη λευτεριά τους, να αγκαλιάσουν και να θεραπεύσουν, να ζωστούνε άρματα και να πολεμήσουν. Οι γυναίκες και η Ανάσταση της λευτεριάς-πόσες ιστορίες για να έρθουν στο Φως! Με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη.

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021,  στις 19:00

Κόστος συμμετοχής: 12€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ:

https://thf.liknoss.com/theatra.exe?PM=P1&id=00027_000001265#linkOk

Μέτρα προστασίας από τον covid-19:

Στο πρόγραμμα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον covid-19.

 Η Σάσα  Βούλγαρη είναι προφορική αφηγήτρια, πρωτοπόρος της νεο–αφήγησης στην Ελλάδα από το 1993, ψυχοπαιδαγωγός, συντονίστρια επιμορφώσεων-εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ανέπτυξε και διδάσκει τη δική της Μέθοδο Εκπαίδευσης στην Τέχνη της Αφήγησης και στη Δημιουργική Γραφή. Αφηγείται αξιοποιώντας πλούσιες θεματικές για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η πλούσια πορεία της αριθμεί πολυετείς και σταθερές συνεργασίες με Μουσεία και Πολιτιστικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην σειρά της ΕΤ1 «Ψέμματα κι Αλήθεια έτσι ειν΄ τα Παραμύθια», 1998, σκηνοθεσία Μάνθου Σαντοριναίου που επαναλαμβάνεται ακόμα. Ήταν δύο φορές υποψήφια (2014 & 2015) της SCBWI – Greece για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, για το σύνολο του έργου της.

www.thf.gr

 

 

 

 

 

Read 652 times

Latest from apostaktirio team