Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 10:57

Διαδραστικό Δρώμενο για τη ΔΥΣΛΕΞΙΑ τιμώντας τον Δυσλεκτικό JΟΗΝ LENNON (30/10)

Written by
603
Διαδραστικό Δρώμενο για τη ΔΥΣΛΕΞΙΑ τιμώντας τον Δυσλεκτικό JΟΗΝ LENNON (30/10)

‘MIND the HEART of DYSLEXIA’ 

Η 3Dlexia Cosmos διοργανώνει το 1ο Διαδραστικό Δρώμενο  στην Ελλάδα  για το χαρισματικό Eγκέφαλο της δυσλεξίας, εμπνευσμένο από τον εορτασμό  των 50 χρόνων του  IMAGINE του διάσημου  δυσλεκτικού

 John Lennon!

Η ΑΜΚΕ 3Dlexia Cosmos τιμώντας το μήνα ευαισθητοποίησης για το χαρισματικό εγκέφαλο  της δυσλεξίας και τα 50 Χρονιά του μοναδικού τραγουδιού/ύμνου  ‘IMAGINE’ του εμβληματικού δυσλεκτικού John Lennon, διοργανώνει το 1ο διαδραστικό  δρώμενο στην Ελλάδα  ‘ΜΙΝD the HEART of Dyslexia’, αφιερωμένο στο Δώρο της Δυσλεξίας στην κοινωνία. Το δρώμενο φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων ( Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) με το Κεντρικό Event στις  30/10/21 17:30 με 21:30, ενώ  το διαδραστικό δρώμενο ‘MIND the HEART of DYSLEXIA’ θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 31/10 11:00 με 20:00.   

Στόχος της δράσης η κατάρριψη  του στίγματος που ταλανίζει πάνω από 700 Εκατομμύρια συνανθρώπους  μας σε σχολείο και κοινωνία διεθνώς (1 στα 5 παιδιά έχουν μια μορφή δυσλεξίας), η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και πολιτείας σε δράσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων με δυσλεξία αλλά και η κατανόηση της χαρισματικότητας αυτού του διαφορετικά οργανωμένου εγκεφάλου που αλλάζει τον κόσμο με τη δύναμή του. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στις 30/10 

μεταξύ των άλλων περιλαβαίνει:

 live μοuσικό opening τιμώντας την επέτειο του ΙΜAGINE (Santa Barbara Guitar Orchestra - Marita Paparizou, Contralto) 

 βιωματικές ομιλίες από την πρόεδρο της 3Dlexia Cosmos, 2 φορές στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς στο Κόσμο για το Global Teacher Prize, υποψήφια Πολίτη Αστροναύτη από τον οργανισμό Space for Humanity και την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση, πρωταθλήτρια κόσμου

 προβολή τιμητικής ταινίας της ΕΡΤ ‘Το Δώρο Της Δυσλεξίας’

 απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για την Νεολαία  των μαθητών με δυσλεξία, ΕΕΑ και ΑΜΕΑ ως Νικητές Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κα την Ακαδημία Καρλομάγνου για το διεθνές SOS4Love Project στους 17 στόχους βιωσιμότητας του ΟΗΕ (www.sos4loveproject.org) της 3Dlexia Cosmos.

 Βιωματικό, διαδραστικό δρώμενο, όπου μέσα από την Ιστορία Μυστήριου της δυσλεξικής Αγκάθα Κρίστη ‘MIND the HEART of Dyslexia’, 30 έργα τέχνης  50 μαθητών με δυσλεξία εμπνευσμένα από διάσημους δυσλεκτικούς ( Pablo Picasso, J.F. Kennedy, Richard Branson, Princess Beatrice,  Bill Gates, Leonardo Da Vinci κα.)  που δημιουργήθηκαν  σε 10 εργαστήρια της 3Dlexia Cosmos δίνοντας τους τη δυνατότητα να χτίσουν  δεξιότητες ζωής και αυτογνωσία μέσα από τη διδακτική των Αγγλικών, μετατρέπονται  σε στοιχεία για την εξιχνίαση του αλληγορικού δολοφόνου της δυσλεξίας του δυσλεκτικού  John Lennon!  Οι επισκέπτες σε ρόλο ντεντέκτιβ,  με τη βοήθεια  του Albert Einstein (δυσλεξικός επίσης !), μέσα από την επαφή τους με τα εκθέματα, ανακαλύπτουν, αποκαλύπτουν  και αποτυπώνουν: Ποιος /Τι σκότωσε τη δυσλεξία του John Lennon; Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την επόμενη δολοφονία της καρδίας και του εγκεφάλου της δυσλεξίας; Πώς η δυσλεξία αλλάζει τον κόσμο; Όλη η ομάδα της 3Dlexia Cosmos σας περιμένει  να βιώσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία, βοηθώντας εκατομμύρια περιθωριοποιημένα παιδιά με δυσλεξία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο να αποκτήσουν ισότιμα δικαιώματα και χαρά στη ζωή, χαρίζοντάς μας το δώρο του χαρισματικού εγκέφαλου  της δυσλεξίας  που αλλάζει τον κόσμο!

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες και εκπρόσωποι ελληνικών εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών, αθλητικών και ανθρωπιστικών φορέων όπως ο Γιάννης Κωστάκης  παραολυμπιονίκης κολύμβησης,  Σταυρούλα  Βουτυράκου, Προέδρος ΕΚΟ Ειδικής Αγωγής και Δια Βίου Μάθησης της ΝΔ,  Γεωργία Παράσχου Διευθύντρια Πολιτισμού Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ιδρύτρια του HUMANITY GREECE, Άννα Παρδάλη Παιδίατρος,  Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστήμιου Αθηνών, Aθανάσιος Κατσίμπελης, Διευθυντής 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου διαχειριστής  του Greekteachers.gr , ενώ τιμητική επιστολή απέστειλε  η κα. Κατερίνα Μονογιού, Βουλευτής N. Kυκλάδων Νέας Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα MIND the HEART of DYSLEXIA εκπονείται από τη 3Dlexia Cosmos με τη συνεργασία τoυ Art Hub Athens στα πλαίσια του προγράμματος ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΡΙΞΗΣ- POINTS of SUPPORT, με επιχορήγηση της φιλανθρωπικής οργάνωσης  Hellenic Hope. Το πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Hellenic Hope,του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου,  του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη, του Costas M. Lemos Foundation και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Όραμα και Αποστολή της 3Dlexia Cosmos

Αποστολή της 3Dlexia Cosmos είναι η διεύρυνση και η διάχυση της επιστημονικής, εφαρμοσμένης παιδαγωγικής έρευνας, των ανθρωπιστικών δράσεων και της καινοτόμου εκπαιδευτικής πράξης της 3Dlexia Method for English και 3Dlexia Paradigm για μαθητές με ή χωρίς δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες, ενδυναμώνοντας την ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική παιδεία σε μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και την καινοτόμο παιδεία για όλους. Οι παγκοσμίως αναγνωρισμένες καινοτόμες Μέθοδοι διδακτικής της 3Dlexia Cosmos είναι πνευματικά  δημιουργήματα της Προέδρου, βραβευμένης διεθνώς Εκπαιδευτικού-Ερευνήτριας  Κας. Αγγελική Παππά. Όραμα της 3Dlexia Cosmos είναι η ισότιμη πρόσβαση  στη μάθηση και ίσα δικαιώματα στη ζωή προς όλα τα παιδιά,   και η καλλιέργεια ενός Νέου Παραδείγματος Ολιστικής, Μετασχηματίζουσας Παιδείας, ενώνοντας την Αρχαιά Ελληνική Σκέψη με την επιστημονική βάση των ερευνών αιχμής  στην ευφυΐα  της καρδιάς, τις ηθικές παραμέτρους της Κβαντομηχανικής θεωρίας στην κοινωνία και τη διεύρυνση της συνειδητότητας του νου, για μια Νέα Γη Βιωσιμότητας και Ειρήνης στον 21ο αιώνα. Για τους σκοπούς αυτούς σχεδιάστηκε ένας πλούτος δράσεων όπως:

 το SOS4Love Project με καινοτόμες δράσεις στους  17 στόχους Βιωσιμότητας του ΟΗΕ

  ενεργή παρουσία  με events στον ΟΗΕ Geneva Peace Week

             πρωτοκόλλα συμφωνιών/συνεργασίας με Υπουργεία Παιδείας από όλο τον κόσμο και ακαδημαϊκούς οργανισμούς

             δημιουργία Εργαστήριου Εγγραματισμού του Μέλλοντος  Μετασχηματίζουσας  Παιδείας για την  Ειρήνη σε συνεργασία  με την  UNESCO Paris

             ομιλίες /εκπαιδεύσεις της Κας. Παππά με φυσική  παρουσία  στα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά δρώμενα σε πάνω από 20 χώρες διεθνώς και 3 ηπείρους στις καινοτόμες μέθοδούς της ενεργοποιώντας  και ενδυναμώνοντας  μαθητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και πολίτες της Ελληνικής και της παγκόσμιας κοινότητας με τη δύναμη της Μετασχηματίζουσας Παιδείας της Καρδιάς και του Πνεύματος, για μια νέα Γη Ειρήνης και Ευημερίας για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Λένα Ρούσσου, Γραμματέα Διεύθυνσης 3Dlexia Cosmos

T: 2106835785, Τ: 210 6082147

Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Read 603 times

Latest from apostaktirio team