Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 17:54

Παρουσίαση Μυθιστορήματος 29/07/20 (Χανιά): Ρενάτε: Το Άσπρο-Μαύρο της Καρδιάς -Κατερίνα Λιγκουνάκη

Written by
656
Παρουσίαση Μυθιστορήματος 29/07/20 (Χανιά): Ρενάτε: Το Άσπρο-Μαύρο της Καρδιάς -Κατερίνα Λιγκουνάκη

Ρενάτε: Το Άσπρο-Μαύρο της Καρδιάς
Κατερίνα Λιγκουνάκη
Τετάρτη 29 Ιουλίου, Χανιά 

Η Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη, οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Κατερίνα Λιγκουνάκη, σας προσκαλούν σε μία συνάντηση με τη συγγραφέα, με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα, "Ρενάτε: Το Άσπρο-Μαύρο της Καρδιάς". 

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους φίλους - αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. 

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας. 

Από το οπισθόφυλλο
Αθήνα, 1943 

Το µεγάλο όνειρο της Ειρήνης για µια καριέρα στη µουσική τής το στέρησε ο άντρας της ο Σταύρος, ανερχόµενος δηµοσιογράφος και πιστός στις αρχές της εποχής του: «Τι θα πει ο κόσµος; Ότι δεν µπορεί ο Σταύρος Ιωάννου να συντηρήσει τη γυναίκα του; Πιάνο έχουµε στο σπίτι, να κάθεσαι να παίζεις να ευχαριστιέται η ψυχή σου». 

Και µετά ήρθε ο πόλεµος να αξιώσει θυσίασµα τη ζωή του Σταύρου αλλά και το πιάνο της παρηγοριάς και να αφήσει πίσω του µία Ειρήνη µόνη, φθαρµένη από τις απώλειες και τον αγώνα για επιβίωση. 

Άνοιξη του '43 και µία επισκέπτρια από το παρελθόν, βάζει τη µουσική ξανά στη ζωή της Ειρήνης και της προσφέρει την αναγνώριση, που θα έρθει όµως από την πιο απροσδόκητη πηγή. Κι ενώ προσπαθεί να προσαρµοστεί στη νέα πραγµατικότητα, ένας φόνος την αναγκάζει να γίνει φυγάς στον ίδιο της τον τόπο και ν' αναζητήσει καταφύγιο στη φωλιά του λύκου. Μέσα από µία ατέλειωτη αλυσίδα από διλήµµατα, επιλογές που άλλοτε πονούν κι άλλοτε λυτρώνουν, από στόχους που µεταλλάσσονται, θα ανακαλύψει ότι στη ζωή δεν είναι όλα άσπρα ή µαύρα, όπως τα πλήκτρα του πιάνου της και ότι η φωτιά που καίει µέσα της είναι πιο δυνατή από αυτήν του πολέµου. 

Η συγγραφέας 

Η Κατερίνα Λιγκουνάκη γεννήθηκε και µεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης. Από το 2000 ζει µε τον σύζυγο και τους δύο γιους τους στη Λευκωσία της Κύπρου, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια Γαλλικών σε ιδιωτικό σχολείο. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει ελληνική και ξένη λογοτεχνία, γράφει, ζωγραφίζει, ταξιδεύει, καταπιάνεται µε χειροτεχνίες. 

Το ανά χείρας βιβλίο είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα και πηγάζει από τις µεγάλες της αγάπες: την ιστορία του 20ού αιώνα, κυρίως αυτή του Β' Παγκοσµίου πολέµου στην Ευρώπη, την κλασική αλλά και την τζαζ µουσική.

Read 656 times

Latest from apostaktirio team