Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 10:06

«Έγκλημα τον Αύγουστο» της Δήμητρας Καντεράκη

Written by
497
«Έγκλημα τον Αύγουστο» της Δήμητρας Καντεράκη

«Έγκλημα τον Αύγουστο» της Δήμητρας Καντεράκη

Ποιος σκότωσε τον στρατηγό Μυλωνά;

Ποιος είχε το πιο ισχυρό κίνητρο και ποιος το αδύναμο άλλοθι;

Ο υπολοχαγός Βεντίρης καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση και να φέρει στο φως όλες τις πτυχές  του εγκλήματος που συγκλόνισε 5 οικογένειες.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Άγιος Αθανάσιος. Ένα θέρετρο για ολιγοήμερες κατά περιόδους διακοπές των οικογενειών των στρατιωτικών που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή. Παράδεισος για τα παιδιά, ειδυλλιακά γαλήνιο για τους γονείς.

Εκεί έμελλε να γίνει ένας φόνος. Ένας φόνος που θα συγκλόνιζε πέντε οικογένειες. Που θα έφερνε στο φως μυστικά, όχι και τόσο καλά θαμμένα, περασμένων δεκαετιών. Ένας φόνος που θα προκαλούσε συναισθήματα φθόνου, μίσους, οργής αλλά και ανακούφισης. Ένας φόνος τόσο καλά μελετημένος και τόσο άρτια εκτελεσμένος, που ο αξιωματικός που ανέλαβε τη διαλεύκανσή του, χρειάστηκε χρόνο, κόπο και πολλή φαντασία.

Ο στρατηγός Μυλωνάς ήρθε με την οικογένειά του να περάσει δέκα ημέρες διακοπών στο θέρετρο. Το ξημέρωμα της τέταρτης ημέρας των διακοπών του τον βρήκε νεκρό στη βεράντα του οικήματος που διέμεναν. Την ίδια περίοδο, συμπτωματικά, τέσσερις παλαιοί γνωστοί του με τις οικογένειές τους βρέθηκαν στο ίδιο θέρετρο. Και οι τέσσερις φύλαγαν μέσα τους από ένα μυστικό που στοίχειωνε τις ζωές τους. Και στα τέσσερα αυτά μυστικά πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος άνθρωπος: Ο στρατηγός Μυλωνάς.

Είναι ένας από αυτούς ο δολοφόνος; Αν ναι, τότε ποιος; Αν όχι; Ο υπολοχαγός Βεντίρης καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση και να φέρει στο φως όλες τις πτυχές που τόσα χρόνια υπέβοσκαν.

Η Συγγραφέας

Η Δήμητρα Καντεράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και μένει έως και σήμερα. Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μανωλά και είναι μητέρα δύο αγοριών. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ελλάδα και στην Αγγλία στον τομέα των οικονομικών και των χρηματοοικονομικών, χρησιμοποίησε τις γνώσεις της για να εργασθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Μιλάει δύο γλώσσες, παίζει πιάνο και απολαμβάνει να χορεύει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων και των ιστοριών μυστηρίου, αποφάσισε να δοκιμάσει και η ίδια να γράψει ένα. Επιστράτευσε τη φαντασία της, το συναίσθημά της και τις εμπειρίες της, το μεράκι και το ταλέντο της και δημιούργησε το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα. Άραγε θα ακολουθήσει και δεύτερο;

Read 497 times

Latest from apostaktirio team