Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 16:36

Διαγωνισμός ζωγραφικής Δημοτικού με θέμα: «Το νερό στη ζωή μας»

Written by
2145

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Πυλαίας - Χορτιάτη διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Το νερό στη ζωή μας», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη.


Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο: «Ταράζουμε τα νερά στα σχολεία και το Δήμο μας και ζωγραφίζουμε για το νερό, γιατί κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη!», που διοργανώνει κατά το σχολικό έτος 2011 - 2012 η Δ.Ε.Υ.Α. και έχει ως στόχο να τονίσει τη ζωτική σημασία του νερού, να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της εξάντλησής του και να ενθαρρύνει τη σωστή χρήση για την εξοικονόμησή του.


Οι μαθητές καλούνται να δουλέψουν ατομικά ή σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων και να δημιουργήσουν τα έργα τους με ό,τι υλικά διαθέτουν. Το χαρτί μπορεί να είναι απλό χαρτί μπλοκ ζωγραφικής, σε διαστάσεις Α4 ή Α3, ή χαρτί ακουαρέλας, με διαστάσεις 25Χ35 εκ. (μπλοκ ν. 3) ή 30Χ40 εκ. (μπλοκ ν.4). Οι μπογιές, που θα χρησιμοποιήσουν, μπορεί να είναι από οποιοδήποτε υλικό (ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, ακρυλικά, λαδοπαστέλ κλπ.). Επιτρέπονται φωτογραφίες και κολάζ, καθώς και ζωγραφιές σχεδιασμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αρκεί να είναι εκτυπωμένες. Στη ζωγραφιά προαιρετικά μπορεί να υπάρχει κάποιο μήνυμα για την εξάντληση ή τη σωστή χρήση και εξοικονόμηση του νερού. Στην πίσω όψη των έργων θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς το όνομα, το επίθετο, η Δημοτική Κοινότητα, το σχολείο, η τάξη και το τμήμα του μαθητή. Τα έργα δε θα επιστραφούν.


Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από 17 Οκτωβρίου με καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής την 15η Νοεμβρίου 2011. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν είτε στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, κατά την ώρα του μαθήματος των καλλιτεχνικών, είτε στο σπίτι, πάντα με τη συμβολή των εκπαιδευτικών των τάξεων και με την ελεύθερη και προαιρετική συμμετοχή των μαθητών. Οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν από τους υπεύθυνους, για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, δασκάλους των τμημάτων.


Θα ακολουθήσει γιορτή απονομής βραβείων, για τις πρώτες τρεις καλύτερες ζωγραφιές, και αναμνηστικών στους συμμετέχοντες μαθητές, σε χώρο του Δήμου, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Οι ζωγραφιές των μαθητών θα αναρτηθούν στο χώρο της Υπηρεσίας και στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α..

 

 

πηγή: http://www.deyahortiati.gr

Read 2145 times

Latest from Super User