Print this page
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 12:52

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ από Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

Written by
2067
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ από Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ από Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «GRE-Taste: Η γεύση της Ελλάδας», που υλοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020, προκηρύσσει εικαστικό διαγωνισμό. 

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να λάβουν υπόψη τους: 

την ιδιαίτερη γαστρονομική παράδοση της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ελληνικής γαστρονομίας

τις ελληνικές παραδόσεις στην τέχνη του τραπεζιού (art de la table)

τη ευρωπαϊκή και διεθνή σύγχρονη γαστρονομία

Η λήψη υπόψη των ανωτέρω έχει εναυσματική διάσταση και όχι περιοριστική της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

Τα έπαθλα είναι χρηματικά βραβεία και τιμητικοί έπαινοι. Τα χρηματικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους. Το πρώτο βραβείο είναι 700 ευρώ, το δεύτερο 500 ευρώ και το τρίτο 300 ευρώ. Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν λαμβάνουν τιμητικό έπαινο. 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εικαστικούς καλλιτέχνες και ιστορικούς τέχνης αναγνωρισμένης αξίας και είναι πενταμελής. Στην επιτροπή συμμετέχει ο Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Τα έργα που επιλέγονται και βραβεύονται περιέρχονται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και αποτελούν ιδιοκτησία των εταίρων του έργου GRE-Taste.

Τα έργα θα εκτεθούν επί τουλάχιστον 10ήμερο σε χώρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Το πρώτο βραβείο θα εκτυπωθεί και σε κούπα. 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να είναι φοιτητές ή απόφοιτοι σχολών Καλών Τεχνών, ή και έμπειροι καλλιτέχνες.

Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι επιτοίχια ή ανάγλυφα, με διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 150εκ. και όχι μικρότερες των 30εκ. με υλικά της επιλογής των διαγωνιζόμενων.

Τα υποβαλλόμενα έργα, επειδή πρόκειται να αναπαραχθούν ψηφιακά, θα πρέπει να διευκολύνουν την αναπαραγωγή και εκτύπωσή τους χωρίς να αλλοιώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Για τη συμμετοχή τους οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ψηφιακή εικόνα (.jpeg) του έργου τους μέχρι τις 10 Μαρτίου 2020. Αυτοί που θα επιλεγούν, θα τους ζητηθεί να αποστείλουν ή να παραδώσουν αυτοπροσώπως στην έδρα του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα) το πρωτότυπο έργο εντός 10 ημερών από την ειδοποίηση. Στη συσκευασία του πρωτοτύπου έργου, καθώς και πίσω από το ίδιο το έργο θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου. Μαζί με το έργο, στο ίδιο e-mail, θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής με τα προσωπικά στοιχεία και τα ειδικά χαρακτηριστικά του έργου (τίτλος, διαστάσεις, υλικά, έτος πραγματοποίησης), καθώς και σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα.

Read 2067 times

Latest from apostaktirio team