Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 13:12

Διαγωνισμός Φωτογραφίας / Κάτω Μύλος: 4 εποχές

Written by
2659

Διαγωνισμός Φωτογραφίας / Κάτω Μύλος: 4 εποχές



ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ   Ο Μ Ι Λ Ο Σ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΤΩ ΜΥΛΟΥ»

Διαγωνισμός φωτογραφίας 2011-2012

1-       Ο Φωτογραφικός Όμιλος Συνδέσμου Αποδήμων Κάτω Μύλου προκηρύσσει Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα :

Κάτω Μύλος: 4 εποχές

2-       Στο φωτογραφικό διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος εκτός από τα μέλη του πιο πάνω ομίλου και μέλη του Συνδέσμου Αποδήμων αλλά και όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από όλα τα μέρη της Κύπρου.
3-       Ο διαγωνισμός καλύπτει τέσσερις ενότητες που αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
4-       Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος αποστέλλοντας από μία μέχρι τέσσερις φωτογραφίες. Οι συμμετοχές κάθε διαγωνιζόμενου μπορούν να είναι από μία ή περισσότερες εποχές.  
5-       Γίνονται δεκτές φωτογραφίες που έγιναν με αναλογική μηχανή (θετικό-αρνητικό φιλμ) ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, εφόσον είναι τυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί εργαστηρίου ή τύπου Inkjet.
6-       Σε αυτό τον διαγωνισμό δεν γίνονται αποδεκτές πειραματικές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με λογισμικά προγράμματα σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.
7-       Οι διαστάσεις των φωτογραφιών να είναι τέτοιες ώστε η μεγαλύτερη πλευρά να μην υπερβαίνει τα 45εκ. και η μικρότερη να μην είναι λιγότερο από 20εκ.
8-       Το σχήμα των φωτογραφιών πρέπει απαραίτητα να είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο.
9-       Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να είναι κολλημένες σε οποιουδήποτε είδους χαρτόνι ή άλλο υλικό.
10-   Στο πίσω κεντρικό μέρος κάθε φωτογραφίας πρέπει να αναγράφονται με στυλό ή εκτυπωμένα σε ετικέτα τα παρακάτω στοιχεία:                                                                                                                      
(α) ο τίτλος της φωτογραφίας (μικρά γράμματα) και ο αύξων αριθμός σύμφωνα με το δελτίο συμμετοχής,                                     (β) πενταψήφιος κωδικός αριθμός που να είναι ίδιος σε όλες τις φωτογραφίες, 
(γ) Την εποχή που λήφθηκε η φωτογραφία,
(δ) όπου είναι απαραίτητο να σημειώνεται ένα τόξο (↑) που να δηλώνει την άνω πλευρά της φωτογραφίας.  
11-   Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να συμπληρώσει το δελτίο συμμετοχής Μέρος Α΄ και Β΄. Το Μέρος Β΄ να τοποθετηθεί σε κλειστό φάκελο στον οποίο να αναγραφεί εξωτερικά μόνο ο πενταψήφιος κωδικός αριθμός που χρησιμοποιήθηκε στις φωτογραφίες. Το μέρος Α΄, ο φάκελος με το μέρος Β΄ και οι φωτογραφίες να τοποθετηθούν στον ίδιο φάκελο.
12-   Ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλει.
13-   Η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό είναι δωρεάν.
14-   Τελευταία ημερομηνία παραλαβής των συμμετοχών, είναι 15 Ιουλίου 2012.
15-   Τις φωτογραφίες θα κρίνει ανεξάρτητη τριμελής κριτική επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.
16-   Θα δοθούν τέσσερα βραβεία, ένα για κάθε εποχή και τέσσερις έπαινοι, ένα για κάθε εποχή.
17-   Πέραν των βραβείων, από τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα επιλεγούν και θα αναρτηθούν σε έκθεση αριθμός φωτογραφιών. Η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο 2012 στο πολιτιστικό κέντρο «Η Ροδακινιά» στον Κάτω Μύλο στα πλαίσια του φεστιβάλ Ροδακίνου.
18-   Ο Φωτογραφικός Όμιλος του Συνδέσμου Αποδήμων Κάτω Μύλου δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια φωτογραφιών.
19-   Ο Φωτογραφικός Όμιλος του Συνδέσμου Αποδήμων Κάτω Μύλου θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές του με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο.
20-   Οι φωτογράφοι θα μπορούν να παραλάβουν τις φωτογραφίες τους μετά από σχετική ειδοποίηση.
21-   Φωτογραφίες που έχουν διακριθεί ή αναρτηθεί σε έκθεση που προέκυψε από άλλο φωτογραφικό διαγωνισμό, δεν δικαιούνται συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό.
22-   Σε περίπτωση που φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκριση τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος και όχι ο Φωτογραφικός Όμιλος του Συνδέσμου Αποδήμων Κάτω Μύλου.
23-   Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό θα σημαίνει αποδοχή όλων των όρων και η μη συμμόρφωση με οποιονδήποτε από τους πιο πάνω κανονισμούς θα συνεπάγεται αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.  
24-   Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στους:
Χριστόφορος Μενελάου(99550893), Πανίκος Καυκαλιάς (99432715), Γιάννα Παπακυριακού (99436416)

Πηγή: http://katomylos.blogspot.com

Read 2659 times

Latest from Super User