Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 14:54

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "Το Δέντρο και το Ποτάμι"

Written by
944
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "Το Δέντρο και το Ποτάμι"

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 

"Το Δέντρο και το Ποτάμι" 

Η έκθεση της εικαστικού Μαρίβας Ζαχάρωφ "Το Δέντρο και το Ποτάμι" σε επιμέλεια Ελίζας Γερολυμάτου έλαβε τέλος στις 5 Απριλίου 2018, στη Δημοτική Πινακοθήκη ΛΕΦΑ Ψυχικού, Κοκκώνη 15. 

Στα πλαίσια αυτά παραθέτω έναν μικρό απολογισμό των δράσεων της έκθεσης, η οποία ταξίδεψε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών του Σεράγιεβο , 7/02 - 21/03/2018, "Sarajevo Winter Festival 2018" με γενικό τίτλο "Το άλλο πρόσωπο του Κόσμου". Εκατόν εννέα φωτογραφίες, κυρίως παιδιών από τις διάφορες επαρχίες του Μπανγκλαντές, παρουσιάστηκαν με την μορφή βίντεο και προβλήθηκαν στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ, στις 21/03/2018 ταυτόχρονα σε εσωτερικό χώρο και σε εξωτερικό κτίσμα, στο Δημόσιο χώρο. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να συμμετάσχω για δεύτερη φορά σε ένα Φεστιβάλ Διεθνούς κύρους, 38 ετών, το οποίο έδρασε καθόλη τη διάρκεια του καταστροφικού πολέμου της Πρώην Γιουγκοσλαβίας, δίνοντας τα φώτα του αλλά και την ελπίδα για υγιή δράση μέσα από τις Τέχνες και τα Γράμματα. 

Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 5 Απριλίου 2018 στη Δημοτική Πινακοθήκη ΛΕΦΑ Ψυχικού πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου αλλά και ξεναγήσεις για ενήλικες καθώς και εργαστήρια δημιουργικής γραφής.Τις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για παιδιά Δημοτικού ανέλαβε η κα. Γερολυμάτου ενώ τις ξεναγήσεις για παιδιά Γυμανσίου και ενήλικες ανέλαβε η κα. Ζαχάρωφ. Τα παιδιά έδωσαν τη διεισδυτική τους ματιά σε έναν κόσμο εκ διαμέτρου αντίθετο από το δικό τους, προσπαθώντας να κατανοήσουν τις συνθήκες διαβίωσης και τον αγώνα των παιδιών του Μπανγκλαντές. Εύχομαι να αναπτυχθούν γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα σχολεία των δύο χωρών. Πραγματοποιήθηκε επίσης σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης με εισηγήτρια την κα. Μαρίβα Ζαχάρωφ όπου έγιναν αναφορές στο πως διεξήχθησαν τα εργαστηριακά προγράμματα στο Μπανγκλαντές. 

Το δελτίο τύπου της έκθεσης δημοσιεύτηκε συνολικά σε 40 εφημερίδες, blogs και διαδικτυακούς τόπους γύρω από τον πολιτισμό. 

Επιπλέον γράφτηκαν τα παρακάτω άρθρα ενώ εδόθη και μια τηλεοπτική ζωντανή συνέντευξη στο Attica TV: 

 

Ζωντανή συνέντευξη στις 2/04/2018 με τη Σωσώ Χονδρογιάννη στην εκπομπή "Δημοσκοπήσεις" του  Attica TV.

Άρθρο στο Helpis Humanitarian News_ 1/04/2018

Στις επαρχίες του Μπανγκλαντές | της Μαρίβα Ζαχάρωφ

Άρθρο στην Ναυτεμπορική naftemporiki.gr_ Μάρτιος 2018

«Το Δέντρο και το Ποτάμι»: Μια σκληρή πραγματικότητα μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Μαρίβας Ζαχάρωφ

Άρθρο στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ_Μάρτιος 2018

«Αγάπη για τη ζωή στο Μπαγκλαντές» της Μαρίβας Ζαχάρωφ

Τετράδια Εικαστικής Ψυχοθεραπείας – Τεύχος 2ο_ Σεπτέμβριος 2017

«Η Δύση μαθαίνει από την Ανατολή» της Μαρίβας Ζαχάρωφ

Εικαστική Παιδεία – Ένωση Εικαστικών Εκπαιδευτικών – Τεύχος 33 - 2017

«Η χαρά της δημιουργίας με τα παιδιά του Μπαγκλαντές» της Μαρίβας Ζαχάρωφ, σελ. 92-94

The Artiscape magazine:

An art workshop in Paril Nowada – Mariva Zacharof. By Fiona Doyle - July 9, 2017

Art22.gr-12/04/2017: Μαρίβα Ζαχάρωφ: Η χαρά της δημιουργίας με τα παιδιά του Μπαγκλαντές. Αποστολή τέχνης 

Ευχαριστώ τον ΟΚΑΠΑ για την σκληρή δουλειά του και αμέριστη στήριξη του προκειμένου να πραγματοποιηθεί και έρθει εις πέρας αυτή η έκθεση. Ευχαριστώ επίσης τον κόσμο που με στήριξε με την ευγενική του παρουσία και κυρίως τα παιδιά που είναι το μέλλον κάθε τόπου. 

Με κάθε εκτίμηση, 

Μαρίβα Ζαχάρωφ

 

 

Read 944 times

Latest from apostaktirio team