Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:59

Έκθεση φωτογραφίας: Γιάννης Ζινδριλής:

Written by
567
Έκθεση φωτογραφίας: Γιάννης Ζινδριλής:

Γιάννης Ζινδριλής: «Γκολ στη φτώχεια» 

Η φωτογραφική έκθεση με θέμα την Εθνική Αστέγων και το κοινωνικό ποδόσφαιρο του Γιάννη Ζινδριλή έρχεται στο «σχεδία home». 

Ο Γιάννης Ζινδριλής γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1982. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Τοπογραφίας και του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια «Θέματα Θεωρίας Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας» και «Περί τοπίου: Εικόνες, Συναισθήματα, Πολιτική» στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. 

Η φωτογραφική σειρά «Greek Homeless National Team» παρακολουθεί τις αποστολές της Εθνικής Αστέγων σε ένα είδος backstage, κυρίως κατά το στήσιμο των προσωρινών γηπέδων και το παρασκήνιο γύρω από αυτό, όπως επίσης και κατά την δραστηριότητα που ακολουθεί το τέλος των αγώνων, δηλαδή πριν και μετά το ίδιο το γεγονός. 

Οι εικόνες κινούνται στο πλαίσιο της φωτογραφίας ντοκουμέντου, ενός φωτογραφικού είδους που παράγει ξεκάθαρες και ακριβείς αναπαραστάσεις ανθρώπων, χώρων και γεγονότων. 

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το 2016 έως το 2018, κατά τη διάρκεια των αποστολών σε τρία παγκόσμια κύπελλα, στη Γλασκόβη, στο Όσλο, και στην πόλη του Μεξικού, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κοινωνικού Ποδοσφαίρου, το καλοκαίρι του 2018 στο Γκρατς και κατά την περιοδεία της Εθνικής Αστέγων σε προσφυγικούς καταυλισμούς την περίοδο 2016-2017. 

Στην πρωτοβουλία κοινωνικού ποδοσφαίρου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φυλής και ποδοσφαιρικού ταλέντου που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές (άστεγοι, πρόσφυγες, συνάνθρωποί μας που είναι ενταγμένοι σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης κ.λπ.). 

Η Εθνική Αστέγων εντάσσεται στην πρωτοβουλία κοινωνικού ποδοσφαίρου «Γκολ στη Φτώχεια» του περιοδικού δρόμου «σχεδία». «Παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και όχι απαραίτητα καλύτεροι ποδοσφαιριστές» είναι το μότο της πρωτοβουλίας. 

Ένα τμήμα της φωτογραφικής σειράς εκτέθηκε στο μουσείο Μπενάκη το Μάιο του 2018 στην Παγκόσμια Μέρα Μουσείων. 

Διάρκεια έκθεσης: 13 – 26 Αυγούστου

Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Αυγούστου, στις 20:00

Ελεύθερη είσοδος

Read 567 times

Latest from apostaktirio team