Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 10:10

Παρουσίαση του Φωτογράφου Αλέξανδρου Τσούτη στο Cinemarian (29/1)

Written by
398
Παρουσίαση του Φωτογράφου Αλέξανδρου Τσούτη στο Cinemarian (29/1)

Παρουσίαση Φωτογράφου

Αλέξανδρος Τσούτης

"Αναζητώ τον άνθρωπο που είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επηρεασμένος από τη δυτικοποίηση, ψάχνω τα τελευταία ίχνη αυθεντικότητας και παραδόσεων στον πλανήτη".

Η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 παρουσιάζει τον Αλέξανδρο Τσούτη, έναν ακούραστο κι επίμονο ταξιδιώτη (σε μέρη που δύσκολα θα βρεις τουρίστες) και συγχρόνως ένα καλό φωτογράφο. Ο συνδυασμός αυτός υπόσχεται μια παρουσίαση με όμορφες εικόνες και ενδιαφέρουσες ιστορίες που ειδικά αυτή την εποχή τις έχουμε ακόμα περισσότερο ανάγκη.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, 19:00 στο Cinemarian (Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος).

Είσοδος μόνο με πιστοποιητικό covid ή νόσησης (και ταυτότητα). Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (όπως μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης).

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά και μέσω Zoom.

Κρατήσεις θέσεις με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με όνομα και κινητό τηλέφωνο. Το Cinemarian  θα είναι ανοικτό από τις 18:30 και οι θέσεις που έχουν κρατηθεί μετά τις  18:45 θα δοθούν σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Σύνδεσμος για online παρακολούθηση (θα ξεκινήσει να  λειτουργεί λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση, ο κωδικός είναι alextsoutis , τα μικρόφωνα όσων παρακολουθούν μέσω διαδικτύου θα είναι κλειστά και ερωτήσεις θα γίνουν μόνο από το κοινό της αίθουσας για πρακτικούς λόγους).

Ελεύθερη είσοδος (σύμφωνα με τις προηγούμενες οδηγίες)

Λίγα λόγια για τον  Αλέξανδρο Τσούτη:

Ο Αλέξανδρος Τσούτης είναι παθιασμένος ταξιδευτής και λάτρης της φωτογραφίας. Το να εξερευνά τον κόσμο και να ανακαλύπτει τόπους μακρινούς, του δίνει έμπνευση για να συνθέτει εικόνες γεμάτες ζωή.

Ταξιδεύει συχνά σε τόπους δυσπρόσιτους, σε προορισμούς προκλήσεων και χώρες αναπτυσσόμενες, αντικρίζοντας σημαντικά κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, ακόμα και πόλεμο. Αναζητεί την αυθεντικότητα σε πολιτισμούς όσο το δυνατόν ανεπηρέαστους από τη δυτικοποίηση, συμβιώνοντας με κάποιες από τις τελευταίες παραδοσιακές φυλές που έχουν απομείνει στον πλανήτη.

Αυτό που αποτυπώνεται στις εικόνες του, ακόμα και από τόπους που δοκιμάζονται, είναι η ομορφιά του κόσμου αυτού και η ανθρώπινη ψυχή που με τη δύναμη της ελπίδας, αποθεώνει τη ζωή.

Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί από το National Geographic και άλλους διαγωνισμούς, καθώς επίσης έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές online και έντυπες εκδόσεις, στην τηλεόραση και σε ομιλίες όπως το TEDx. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας.

Η προσωπική του σελίδα με πλήθος εικόνων και εμπειριών: https://tripinpictures.com/el/ 

Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 - https://diafragma26.gr/

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Ανδρέας Κατσικούδης

 

 

 

 

 

 

Read 398 times

Latest from apostaktirio team