Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 20:59

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Λουζικιώτη, από 17/12 στο εμβληματικό «Αρχοντικό των Μπενιζέλων»

Written by
1031
Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Λουζικιώτη, από 17/12 στο εμβληματικό «Αρχοντικό των Μπενιζέλων»

Η Ανοιχτή Τέχνη σας προτείνει: 

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Λουζικιώτη από το φωτογραφικό project «Άθως Θύραυλοι Στώμεν», στο εμβληματικό «Αρχοντικό των Μπενιζέλων» στην Πλάκα!  

  Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Γ. Λουζικιώτη -τμήμα του φωτογραφικού project «Άθως Θύραυλοι Στώμεν» - παρουσιάζεται από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στο εμβληματικό κτήριο «Αρχοντικό των Μπενιζέλων» στην Πλάκα.

   Πρόκειται για μια μονοθεματική έκθεση είκοσι έργων, με θύρες και παράθυρα από κτήρια του Αγίου Όρους, για την οποία ο καλλιτέχνης εργάστηκε από τις αρχές του 2000 και παρουσιάστηκε πέρσι στο ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα (εκδόσεις «Χαρτόδετο», 2016).

  Στην εισαγωγή του λευκώματος, γράφει μεταξύ άλλων, ο Φαίδων Χατζηαντωνίου: «..η έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος... διασώζει μια αντιπροσωπευτική συλλογή θυρών και παραθύρων, εκ των οποίων ορισμένα δεν υπάρχουν πια. Απότοκα της χρείας, φορείς μνήμης, τεκμήρια δεξιοτήτων και πολιτισμού, οι θύρες και τα παραθύρια ανήκουν κι αυτά στα πιο ευπαθή –και, τελικά, αναλώσιμα– στοιχεία της οικοδομικής ιστορίας ενός τόπου. Και ας έχουμε πάντα κατά νου, θύραυλοι εμείς, ότι όπως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, έτσι και οι θύρες και τα παραθύρια μαρτυρούν τον αθέατο πυρήνα της ζωής που ορίζουν και φυλάττουν και γι' αυτό αξίζουν την προσοχή, τον σεβασμό και την αγάπη μας». 

Εγκαίνια: Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι

Διάρκεια έκθεσης: 17 Δεκεμβρίου 2017 έως 7 Ιανουαρίου 2018

Εκθεσιακός χώρος: «Αρχοντικό των Μπενιζέλων», Αδριανού 96 Πλάκα, Αθήνα

Τηλ.: 2103248861, www. archontiko-mpenizelon.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(Ώρες λειτουργίας: Τρίτη και Πέμπτη 10:00 – 13:00, Κυριακή 11:00– 16:00)

 

Αρωγοί: Κέντρο Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης» www.perix.org και Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια, διαλέξεις, δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό» www.anoixtitexni.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στη σελίδα του καλλιτέχνη στο facebook: https://www.facebook.com/o.dimlouzi

 

Read 1031 times

Latest from apostaktirio team