Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 14:41

eyelands Αποτελέσματα 6ου διεθνή διαγωνισμού διηγήματος

Written by
2332

 

Η Μαρία Καλογεράκη-Βεζυριάνα είναι η νικήτρια του εφετινού 6ου διεθνούς διαγωνισμού του περιοδικού eyelands με το διήγημά της «Η σπάνια 'αμερικάνα'». Το δεύτερο βραβείο ανήκει στον Θωμά Μυλωνά για το διήγημα «Έτσι τα ΄φερε η ζωή» και το τρίτο στον Πέτρο Φούρναρη για το διήγημα «Η πόρτα». Η ομάδα από συγγραφείς και συνεργάτες του περιοδικού που βαθμολόγησε τα διηγήματα απένειμε επίσης τρεις ισότιμους επαίνους για τα διηγήματα: «Βουτιά στο Alter Ego των χρωμάτων»  της Μαίρης Κανάκη, «Μπιάνκα» του Μάριου Χρυσορίτη και «Μαϊδανά με το μαχαίρι» της Σοφίας Καλογερίδου. Άλλα 26 διηγήματα θα περιληφθούν στην έκδοση «Ιστορίες με χρώματα» που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες, ενώ 20 ακόμη διηγήματα θα αναρτηθούν στο λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr

Στην έκδοση της συλλογής θα προστεθούν μεταφρασμένα και τα τρία πρώτα βραβεία του διεθνούς (αγγλόφωνου) τμήματος. Όλα τα διηγήματα της μικρής λίστας του διεθνούς τμήματος θα εκδοθούν από τις Παράξενες Μέρες σε ξεχωριστό βιβλίο με τίτλο «Stories in colour» που θα κυκλοφορήσει επίσης το Νοέμβριο.

Το eyelands.gr μια ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένη στην λογοτεχνία και τη ζωή στις πόλεις διοργανώνει εδώ και έξι χρόνια τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα τα τρία τελευταία σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες, μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση με έδρα το Ρέθυμνο.

Το eyelands και οι Παράξενες Μέρες έχουν ήδη διοργανώσει διαγωνισμούς για όλα τα είδη του λόγου (διήγημα, σύντομο διήγημα, ποίηση, μυθιστόρημα, σενάριο, θεατρικό έργο) ενώ παράλληλα διοργανώνουν από το 2015 το Φεστιβάλ της Άμμου και το Ανοιχτό Εργαστήρι Συγγραφής. Το 2016 τα έργα που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό θεατρικού έργου παρουσιάστηκαν σε θεατρική παράσταση στην Αθήνα που θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο στο Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι της Αθήνας.

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες συμπλήρωσαν τρία χρόνια ζωής με περισσότερους από 40 τίτλους ελλήνων και ξένων συγγραφέων – οι περισσότεροι εμφανίζονται για πρώτη φορά στη λογοτεχνία. Η συλλογή με τα διήγηματα του διαγωνισμού θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο. Στην έκδοση θα προστεθούν μεταφρασμένα και τα τρία πρώτα βραβεία του διεθνούς (αγγλόφωνου) τμήματος. Το βιβλίο «Ιστορίες με χρώματα» θα παρουσιαστεί στο Polis Art Café στις 27 του μήνα ενώ μία μέρα πριν θα γίνει η παρουσίαση της συλλογής με τα διηγήματα που διακρίθηκαν στον 3ο διαγωνισμό σύντομου διηγήματος, με τίτλο «Ιστορίες του Φθινοπώρου».

Read 2332 times

Latest from Super User