Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 16:56

Η VERAMAND ARTIVITY ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου συγγραφικού διαγωνισμού "audioBOOK_2016"

Written by
2274

 

Η VERAMAND ARTIVITY ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου συγγραφικού διαγωνισμού "audioBOOK_2016"


Διαγωνισμός audioBOOK_2016

O πρώτος διαγωνισμός "audioBOOK_2016" είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και η διαδικασία επιλογής ήταν δύσκολη. Συνολικά στο διαγωνισμό στάλθηκαν 60 διηγήματα, εκ των οποίων τελικά τα 59 πληρούσαν τα κριτήρια που θέσαμε και τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Οι κριτές επέλεξαν 12 διηγήματα (αντί για 10 όπως αρχικά είχαμε ανακοινώσει), από τα οποία 2 διακρίθηκαν ως "πρώτα". Τα διηγήματα που επιλέχθηκαν (δώδεκα σε αριθμό) θα κυκλοφορήσουν στην ηλεκτρονική μας έκδοση, η οποία θα διατίθεται δωρεάν στο κοινό, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνει επίσης σε μορφή ηχογραφήματος και τα 2 διηγήματα που διακρίθηκαν.

Φρέσκες μορφές συγγραφικής έκφρασης:

Το audioBOOK αποτελεί μια νέα μορφή ψηφιακού βιβλίου όπου ο αναγνώστης γίνεται ακροατής και το κείμενο ήχος. Το εκδοτικό μας τμήμα ειδικεύεται σε νέες και φρέσκες φόρμες βιβλίων, όπως είναι τα audioBOOKs, τα eBooks, τα Apple iBooks, τα webBOOKS. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το τι είναι ένα audioBOOK, μέσα από το "Καρότσι" της Ελένης Χειλέτη, που φτιάχτηκε κατά τη διάρκεια μαθημάτων και καθοδήγησης στο VERAMAND ACADEMY εδώ : https://soundcloud.com/veramand/karotsi.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μας είναι τα εξής (βλέπε συνημμένο πίνακα):

Καλλιτεχνική Επιτροπή:

Οι καλλιτέχνες που μας τίμησαν επιλέγοντας τα κείμενα που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν ήταν οι εξής:

- Ο Λύο Καλοβυρνάς, συγγραφέας και σύμβουλος ψυχικής υγείας, που ζει, δημιουργεί και εργάζεται στην Αθήνα. Δείτε περισσότερα για τον Λύο εδώ: http://veramand.com/network/Leo_Kalovyrnas_at_Veramand_Cyprus.html

- Η Ελένη Ξένου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που ζει, δημιουργεί και εργάζεται στην Κύπρο. Δείτε περισσότερα για την Ελένη εδώ:  (http://veramand.com/network/Eleni_Xenou_at_Veramand_Cyprus.html)

- Η Φιλονίλα Χριστοφόρου, ηθοποιός και performer, που θα δανείσει τη φωνή της στα δύο διηγήματα που διακρίθηκαν ώστε να πραγματοποιηθεί η παραγωγή τους σε ηχογραφήματα. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη διαδικασία ΔΕΝ βαθμολόγησαν οι "κριτές" τα διηγήματα, παρά μόνο ο καθένας μας παρέδωσε τα 10 καλύτερα σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις. Αυτό το τονίζουμε αφού δεν θεωρούμε ότι η τέχνη της συγγραφής μπορεί να "βαθμολογηθεί". Στη συνέχεια, το Εκδοτικό μας Τμήμα ανέλαβε με σύστημα μονάδων να επιλέξει τα πρώτα 12. Το σύστημα μονάδων σε καμία περίπτωση δεν το θεωρούμε και δεν αποτελεί βαθμολογία. Άλλωστε, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ποίηση, η δημιουργία και η έκφραση δεν μπορούν να βαθμολογηθούν.

Κυκλοφορία:

Το audioBOOK_2016 αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του έτους 2017. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν επίσης από το Εκδοτικό μας Τμήμα άλλα 2 iBooks και ένα webBook, τα οποία θα μπορείτε να βρείτε στο www.veramand.com/artivity, που αποτελούν και την παραγωγή της περσινής χρονιάς από τους μαθητές-καλλιτέχνες-συγγραφείς μας.

Είμαστε πολύ ευαίσθητοι στο ζήτημα του σεβασμού της πνευματικής ιδιοκτησίας και στην καλή συνεργασία μας με κάθε συγγραφέα, ακριβώς επειδή και εμείς στο VERAMAND ARTIVITY είμαστε καλλιτέχνες. Προσπαθούμε δηλαδή να συμπεριφερόμαστε με την ίδια ευαισθησία και επαγγελματισμό που θα θέλαμε και εμείς να έχουμε ως καλλιτέχνες. Ευχαριστούμε όλους τους δημιουργούς που μας έστειλαν το/τα διήγημα/τα τους στον πρώτο μας διαγωνισμό, και στηρίζοντας τον μας γέμισαν χαρά. Ευχαριστούμε επίσης το apostaktirio.gr που μας στήριξε, επικοινωνώντας το διαγωνισμό και τα αποτελέσματα του στο ευρύ κοινό. Τέλος συγχαίρουμε τους συγγραφείς εκείνους των οποίων τα διηγήματα τους ξεχώρισαν, όπως και εκείνους των οποίων τα διηγήματά τους διακρίθηκαν.

Να θυμάστε ότι όταν η αιτία για την οποία κανείς δημιουργεί ιστορίες, είναι η προσωπική και εσωτερική του ανάγκη για έκφραση, τότε κανένας διαγωνισμός δεν είναι ικανός να παύσει ή να ενισχύσει την ανάγκη αυτή.

VERAMAND ARTIVITY  |  www.veramand.com





Read 2274 times

Latest from Super User