Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 18:42

Διαγωνισμός Διηγήματος για τη Θεσσαλονίκη "Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη"

Written by
2832
Διαγωνισμός Διηγήματος για τη Θεσσαλονίκη "Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη"

 

Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη, είναι το όνομα του διαγωνισμού μας που άνοιξε στις 20 Οκτωβρίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Θέλουμε διηγήματα με θέμα την πόλη της Θεσσαλονίκης από ανθρώπους που ζουν στην πόλη ή κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Με τον τρόπο αυτό, επιλέγοντας τα καλύτερα διηγήματα θα δημιουργήσουμε μια συλλογή που θα είναι αφιερωμένη αλλά θα αναφέρεται και στη Θεσσαλονίκη. Μια συλλογή διηγημάτων με την οποία ελπίζουμε να αναδείξουμε και νέες λογοτεχνικές φωνές –όπως γίνεται πάντα με τους διαγωνισμούς μας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γίνουν γνωστά στις 20 Φεβρουαρίου 2017. Από τα διηγήματα που θα έρθουν, θα δημιουργήσουμε μια συλλογή με 15 - 20  διηγήματα. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες και θα παρουσιαστεί την άνοιξη  στη Θεσσαλονίκη σε χώρο που θα ανακοινωθεί με τη λήξη του διαγωνισμού.

Κάθε συγγραφέας δικαιούται ένα αντίτυπο του βιβλίου αλλά και όλοι οι συγγραφείς θα έχουν ως δώρο ένα χειροποίητο κεραμικό φτιαγμένο ειδικά για τον διαγωνισμό «Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη» από την omodamos clayart, αλλά και πιστοποιητικό διάκρισης.

Τα διηγήματα θα επιλέξει η συγγραφέας και ποιήτρια Μαρία Ψωμά-Πετρίδου.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με την ηλικία, την εθνικότητα ή ο,τιδήποτε άλλο. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να  μην ξεπερνούν τις 2500 λέξεις. Στέλνετε τα διηγήματά σας σε μορφή word.doc ή word.docx μαζί με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση)  στις διευθύνσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει είναι ο εξής: Οι συγγραφείς πρέπει να έχουν γεννηθεί ή να διαμένουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση διάκρισης του διηγήματος θα χρειαστούμε αποδεικτικά στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι έχετε πράγματι γεννηθεί ή διαμένετε στην πόλη (φωτοτυπία ταυτότητος ή / και  λογαριασμοί που αποδεικνύουν τη διαμονή σας εδω) Οι παράξενες μέρες δεν θα επικυρώσουν καμία διάκριση χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία. Επίσης πρέπει να σας διευκρινίσουμε σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού ότι δεν αρκεί μια απλή, προσχηματική αναφορά στην πόλη. Η πόλη είναι το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού και το διήγημα πρέπει να είναι σχετικό με αυτήν. Άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους που διοργανώνουμε αυτό το διαγωνισμό είναι να φτιάξουμε μια συλλογή αφιερωμένη στην πόλη μέσα από τη δική σας ματιά.

Καλή επιτυχία σε όλους!

 

Read 2832 times

Latest from apostaktirio team