Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 19:27

Διαγωνισμός συγγραφής μικρής ιστορίας για μαθητές Γ' και Δ' Δημοτικού

Written by
1914
Διαγωνισμός συγγραφής μικρής ιστορίας για μαθητές Γ' και Δ' Δημοτικού

Διαγωνισμός συγγραφής μικρής ιστορίας για μαθητές Γ' και Δ' Δημοτικού, με αφορμή το ποίημα «Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι;» της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε 

Το βατραχάκι της Αριάδνης έπεσε μέσα σε ένα πηγάδι και δεν μπορεί να βγει έξω, για να γυρίσει στο σπίτι του. Η Αριάδνη, σκέφτηκε να ζητήσει από τους μικρούς της φίλους να σκεφτούν έναν τρόπο, ώστε να καταφέρει το βατραχάκι να πάει με ασφάλεια πίσω στην οικογένειά του.

Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και οι Εκδόσεις Τσιπούπολη, σε μια απόπειρα να αναδείξουν στα παιδιά τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας και να ενισχύσουν τη δημιουργική γραφή, διοργανώνουν ένα διαγωνισμό συγγραφής μικρής ιστορίας για μαθητές Γ’ και Δ’ Δημοτικού.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, συζητήστε το πρόβλημα του βατράχου με τους μαθητές της τάξης σας, ακούγοντας τη φαντασία, αλλά και τη λογική των παιδιών και γράψτε μια μικρή ιστορία για την επιστροφή του μικρού μας ήρωα στο σπίτι του. 

«Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι;»

Μες στης νύχτας το σκοτάδι γύρευα ένα σημάδι

στη λιμνούλα να βρεθώ, στο μικρό μου σπιτικό.

 Πήδο – πήδο στα χωράφια με κατάτρωγαν τ’ αγκάθια,

ώσπου να ’ρθει η στιγμή ένα φως για να φανεί!

 Μα απ’ το βαθύ σκοτάδι πήδηξα σ’ ένα πηγάδι

κι εδώ κάτω μοναχό ψάχνω τρόπο για να βγω.

 Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι να γλιτώσω το σκοτάδι;

Βάλε λίγη φαντασία γράφοντας μια ιστορία. 

Αριάδνη Δάντε 

Όροι συμμετοχής:                 

  1. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου.
  2.  Κάθε ιστορία πρέπει να είναι γραμμένη με γραμματοσειρά Times New Roman, σε μέγεθος γραμματοσειράς 12 και δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 400 λέξεις.
  3.  Η υποβολή της ιστορίας θα πραγματοποιηθεί από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση των Εκδόσεων Τσιπούπολη [chipoupolis@gmail.com], το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00.
  4.  Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναγράψουν στο θέμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το λεκτικό: Υποβολή συμμετοχής για το διαγωνισμό «Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι;», ενώ στα στοιχεία του μηνύματος πρέπει να αναφέρονται:το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, το Δημοτικό Σχολείο, η τάξη, η ταχυδρομική διεύθυνση του σχολείου και το πλήθος των μαθητών της τάξης.
  5.  Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν ως αναμνηστικό συμμετοχής το συλλογικό έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται», που κυκλοφορεί από τις ΕκδόσειςΤσιπούπολη, με αφιέρωση της συγγραφέως.
  6.  Η κάθε τάξη θα μπει σε ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-18. Οι μαθητές της τυχερής τάξης θα λάβουν όλοι αναμνηστικά δώρα από τη συγγραφέα.
  7.  Όλες οι μικρές ιστορίες θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο «Πώς θα βγω απ’ το πηγάδι», που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη κατά τη σχολική χρονιά 2017-18. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε 

Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου.

Τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Ο καπετάνιος και η γοργόνα», από τις εκδόσεις Tales Quest.Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου.

Τον Απρίλιο του 2015 το ποίημα «Καβούκι» διακρίθηκε σε διαγωνισμό και συμπεριλήφθηκε στην ποιητική συλλογή «Από καρδιάς» των εκδόσεων «Η Προφήτισσα».

Τον Ιούλιο του 2015 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο «Ψάχνοντας στην  Πυθωνία», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη, που βασίστηκε στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως με τίτλο «Ο Απόστολος στην Πυθωνία», με στόχο την εισαγωγή παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σε βασικές έννοιες προγραμματισμού.

Τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο «Ψάχνοντας στην  παραλία», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη, που βασίστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της συγγραφέως με τίτλο «Η Τύχη πάει στην παραλία», με στόχο την εισαγωγή παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στις Δομές Δεδομένων και τον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό.

Τον Ιούνιο του 2016 δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ενρίκε στο Μεξικό» για να ενημερώσει τους μικρούς της φίλους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβουν οι επικοινωνίες μέσω Διαδικτύου.

Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου», από τις εκδόσεις Τσιπούπολη. Για κάθε αντίτυπο δίδεται ποσοστό 10% επί των πωλήσεων στον Οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Τον Μάρτιο του 2017 δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το χαμένο γλυκό», για να φέρει κοντά στα παιδιά τον έμμετρο λόγο και να εστιάσει στην ανάλυση των αντικειμένων, μέσα από το παιχνίδι.

Τον Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τσιπούπολη το συλλογικό έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται», το οποίο αποτελεί την υλοποίηση του εγχειρήματος της ομώνυμης δράσης, που διοργάνωσε η συγγραφέας και πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017 με την συμμετοχή τεσσάρων νηπιαγωγείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, για την εξόρυξη των συναισθημάτων των παιδιών για τις μανούλες τους.

Έχει αναρτήσει δεκάδες ποιήματα στο Διαδίκτυο, λατρεύει να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους και το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί για αυτήν μια αστείρευτη πηγή Ευτυχίας.

Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στην Αθήνα.

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Site : http://chipoupolis.com/    

Blog : http://chipoupolis.blogspot.gr/

Facebook : https://www.facebook.com/ariadniDante

Twitter : https://twitter.com/ariadnidante

 

 

 

 

 

 

 

Read 1914 times

Latest from apostaktirio team