ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κόρινθος 14/10/11

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & αρ.πρωτ. 60/11

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δήμου Κορινθίων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ

«ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα Του διαγωνισμού Λογοτεχνίας 2010-11 (Ποίηση-Διήγημα-Παραμύθι-Χρονικό) που έχουν ως εξής:

1) Στην ΠΟΙΗΣΗ απονέμονται:

Το Α΄ Βραβείο στον Κωνσταντίνο Παπαποστόλου από το Π. Φάληρο που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΑΡΙΣΤΙΠΠΟΣ»,για το ποίημά του «Στο σπίτι αυτό».

Το Β΄ Βραβείο στον Ιωάννη Παναγάκο από την περιοχή Παπάγου που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», για το ποίημά του «Θα αλωθείς ψυχή μου;».

Το Γ΄ Βραβείο στη Νίκη Χαλκιαδάκη από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «LACUNA», για το ποίημά της «Συγχρωτισμένες συγχορδίες».

Ο Α΄ Έπαινος στην Eυαγγελία-Αγγελική Πεχλιβανίδου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΠΕΡΣΗΙΣ», για το ποίημά της «Ο κόκκινος σκούφος κι ο λύκος».

O Β΄Έπαινος στον Χατζηματθαίου Άθω Χαραλάμπους από την Λεμεσό Κύπρου που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ», για το ποίημά του «Ψάξε να με βρεις».

Και ο Γ΄ Έπαινος στο Νίκο Καλλίρη από το Λουτράκι Κορινθίας που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ», για το ποίημά του «Η Ειρήνη».

Απονέμεται επίσης:

Α’ Εύφημος μνεία στη μαθήτρια Γιακουμάκη Ελένη του Σωτηρίου (ψευδώνυμο ΝΕΦΕΛΗ), από το Κοκκώνι Κορινθίας, για την συμμετοχή της στο Μαθητικό διαγωνισμό ποίησης με θέμα:

«2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα».

2) Στο ΔΙΗΓΗΜΑ απονέμονται ως εξής:

Το Α΄ Βραβείο στον Καλλίρη Νικόλαο από το Λουτράκι, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ», για το διήγημά του « ο τρελο-Γιώργης»

Το Β΄ Βραβείο μοιράζεται ανάμεσα στους:

α)Γαιτανίδη Ευστάθιο από τη Λάρισσα ,που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΑΕΤΟΜΑΧΟΣ», για το διήγημά του « οΈμπορος» και

β)Δημήτρη Κολιδάκη από Αθήνα που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΙΩΝ ΑΡΩΝΗΣ», για το διήγημά του «το δέξιμο».

Το Γ΄ Βραβείο απονέμεται στη Ντίνα Κίτσου από το Λουτράκι Κορινθίας που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «Κατερίνα Καραγιάννη», για το διήγημά της «το κακοδαιμονέστατον εσνάφι των ραπτών».

Ο Α’ Έπαινος απονέμεται στη μαθήτρια Ανδρομάχη Κορνάρου από την Κόρινθο που συμμετείχε με το ψευδώνυμο ΣΥΛΒΙΑ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ για το διήγημά της «Βαδίζοντας σε αντίθετη τροχιά» και

Ο Β’ Έπαινος απονέμεται στη μαθήτρια των 10 ετών Φωλιάδη Δέσποινα-Μαρία από την Κόρινθο για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο ΝΕΜΕΣΙΣ και το διήγημα «Οι αχώριστες φίλες».

3)Στο ΠΑΡΑΜΥΘΙ απονέμονται ως εξής:

Το Α΄ Βραβείο μοιράζεται ανάμεσα στους:

α) Φιλιππίδου Μάχη από τη Θάσο, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ», για το παραμύθι της «Ιστορίες του Λιβαδιού-Η παπαρούνα,η μαργαρίτα και το χαμομηλάκι» και

β)Νικολακοπούλου Χαραλαμπία από Καλαμάτα που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΙΣΜΗΝΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ», για το παραμύθι της «φύκια με δόντια».

Το Β΄ Βραβείο απονέμεται στον:

Χατζηματθαίου Άθω Χαραλάμπους από την Λεμεσό Κύπρου που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «ΑΠΟΛΛΩΝ», για το παραμύθι του «ο λαγός και το αγριοκάτσικο».

Το Γ΄ Βραβείο μοιράζεται ανάμεσα στους:

α)Σπυριδούλα Ματάτση ,από το Λουτράκι Κορινθίας, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΙΣΜΗΝΗ», για το παραμύθι της «ο Θεόρατος Παππούς» και

β)Καρρά Ιάσονα από Καρδίτσα, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ», για το παραμύθι του «ο κατσικοσκανταλιάρης».

Ο A’ ‘Επαινος απονέμεται στη μαθήτρια των 10 ετών Φωλιάδη Δέσποινα-Μαρία από την Κόρινθο, για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο ΝΕΜΕΣΙΣ και το παραμύθι «Ο ληστής και η έξυπνη θυγατέρα» και

Ο Β’ ‘Επαινος απονέμεται στη μαθήτρια Αικατερίνη Μαλαμαδάκη από τα Εξαμίλλια Κορινθίας για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο ΙΛΙΑΝΝΑ και το παραμύθι «Ο Πλανήτης φούσκα και το σαπουνογατάκι».

4)Στο ΧΡΟΝΙΚΟ απονέμεται Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ στο Ρίζο Ανδρέα από Αθήνα που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ», για το χρονικό του «Το ουράνιο τόξο των Τζουμέρκων».

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στη μεγάλη εκδήλωση εορτασμού των εικοσάχρονων των «ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ», με την παρουσία των μελών των κριτικών επιτροπών, την Κυριακή 20/11/2011,ώρα 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (στην Πλατεία Φλοίσβου).

Εκεί θα παρουσιαστεί, επίσης, το έργο του λαογράφου-συγγραφέα Βαγγέλη Βαρδουνιώτη από τη συγγραφέα Κική Αλμπανοπούλου και θα δοθεί η δυνατότητα στους παρόντες, βραβευθέντες και διαγωνισθέντες, να απαγγείλλουν αποσπάσματα του έργου τους στο κοινό της πόλης μας.


Για Το Δ.Σ.των «ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ»


Η πρόεδρος

Μαργ.Φρονιμάδη-Ματάτση


η Γραμματέας

Χρυσούλα Ξενοπούλου