Το «Γραφείον Ποιήσεως» δημιουργήθηκε στην Πάτρα από το Επίκεντρο + Ιστορία και Τέχνη. Σκοπός του «Γραφείου Ποιήσεως» είναι η καταγραφή κατ’ έτος της ποιητικής εκδοτικής παραγωγής, τόσο σε παραδοσιακά έντυπα όσο και σε ηλεκτρονικά μέσα.

Η συλλογή των ποιητικών συλλογών που εκδόθηκαν το 2014 θα δημιουργήσει την ετήσια επετηρίδα Γραφείον Ποιήσεως 2014. Φιλόλογοι καταγράφουν τα χαρακτηριστικά της κάθε έκδοσης και ανθολογούν χαρακτηριστικό απόσπασμα από κάθε ποιητική συλλογή. Την εποπτεία της καταγραφής έχει η φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Νεοελληνική Λογοτεχνία, Κατερίνα Τσιούμα. Ταυτόχρονα στην έκδοση θα συμπεριλαμβάνεται και Ανθολογία με ποιήματα από τις εν λόγω συλλογές. Την ευθύνη της ανθολογίας έχει ο ποιητής και κριτικός Αντώνης Δ. Σκιαθάς.

Η ετήσια έκδοση θα περιλαμβάνει αναφορές με την έννοια της ποιητικής αποτίμησης ποιητών που τελεύτησαν το βιολογικό τους έργο κατ’ αυτό το έτος. Μαζί με το αφιέρωμα στο Κρατικό Βραβείο Ποίησης, θα υπάρχουν αναφορές και στα άλλα ποιητικά βραβεία που απονεμήθηκαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για το 2014 τιμώμενα ποιητικά πρόσωπα προτείνουμε να είναι η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη–Ρουκ και οι ποιητές Νάνος Βαλαωρίτης και Ντίνος Χριστιανόπουλος. Το Γραφείον Ποιήσεως 2014 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015.

Για την καλύτερη καταγραφή και αρτιότητα της έκδοσης, προσκαλούμε τις ποιήτριες και τους ποιητές που εξέδωσαν με οποιοδήποτε τρόπο την ποιητική τους συλλογή κατά την περίοδο από 1-1-2014 έως 31-12-2014 να την αποστείλουν στη διεύθυνση: Τ.Θ. 1255, Κεντρικό Ταχυδρομείο Πάτρας, Τ.Κ. 26001.