ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

Μια πτώση πριν το τέλος

14 διηγήματα και δύο ποιήματα από το χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού

 

 

 

Ένας πλανήτης σε πορεία σύγκρουσης με τη γη, δυο τοίχοι που υψώνονται κάποια νύχτα στις δυο πλευρές μιας παρόδου και την απομονώνουν από την υπόλοιπη πόλη, σεισμοί που επαναλαμβάνονται κάθε βράδυ και σε διαφορετική συνοικία μιας πόλης, ένα Δευτεριάτικο πρωινό που κανείς δεν βγαίνει από το σπίτι του καθώς όλοι περιμένουν το τέρας, κάποιοι εργαζόμενοι που μετά το τέλος του ωραρίου τους ‘‘συναντούν’’ τρόπους διαφυγής ενώ ένας άλλος βλέπει στο παιδί του το πρόσωπο του υπάλληλου που απέλυσε, μια βάφτιση στην οποία το κεντρικό πρόσωπο είναι ένας καλεσμένος και μια αναγγελία γάμου που αλλάζει τη ζωή ενός ηλικιωμένου, οι νυχτερινοί επισκέπτες μιας πρόσφατα χωρισμένης γυναίκας, ενός μοναχικού ένοικου πολυκατοικίας σε περίοδο διακοπών και ενός γιατρού που εργάζεται μετά τα μεσάνυχτα και τέλος οι πρώην, επόμενοι και μεθεπόμενοι κυρίαρχοι της ζωής του πλανήτη.

Διηγήματα της ‘‘πτώσης’’, της αναφοράς σε ‘‘καθοδικές’’ καταστάσεις, όπου η κάθοδος δεν φτάνει απαραίτητα σε ένα οριστικό τέρμα και διηγήματα του ‘‘τέλους’’, όπου η κατάληξη είναι πιο συγκεκριμένη, είτε ελπιδοφόρα είτε ζοφερή.

-

Το διήγημα: «Οι τοίχοι» συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα του διαγωνισμού «Hotel Χάος 2012». Το διήγημα: «Ο οργανοπαίχτης» συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα του διαγωνισμού διηγήματος 2011 του περιοδικού «Νησίδες» ενώ το διήγημα: «Οι εισβολείς» πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία διηγημάτων τρόμου, στο διαγωνισμό φανταστικού διηγήματος «βραβεία λογοτεχνίας του φανταστικού Larry Niven 2012»

Ο Παναγιώτης Φάμελλος ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται σε τράπεζα. Παλιότερα ήταν dj και υπάλληλος βιβλιοπωλείων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες διηγημάτων του φανταστικού, στο περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές και σε ιστοσελίδες του διαδίκτυου. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς διηγημάτων και έχει μεταφράσει H. P. Lovecraft

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΣΕΛΙΔΕΣ: 164

ΤΙΜΗ: 10 ευρώ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Γιάννης Πετράκης

ISBN: 978-618-81687-1-8