ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ- ΝΙΚΟΣ Α. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ

Η ΦΑΙΔΡΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΛΟΥΝΤΑΝΤΕ

Νουβέλα

Σελίδες: 147
Διαστάσεις: 21,5 x 14,5 
Τιμή:9,54
ISBN: 978-960-576-353-4


Περιγραφή

Ο αφηγητής ξεκινάει από την Αθήνα για να παρευρεθεί στην κηδεία του αγαπημένου του φίλου, Οδυσσέα Λουντάντε, σ'ένα μικρό χωριό του νομού Μεσσηνίας. Φθάνοντας όμως στην εγκαταλειμμένη εκκλησία του χωριού, θα γίνει μάρτυρας μιας σειράς απροσδόκητων περιστατικών όπου το τραγικό εναλλάσσεται διαρκώς με το γκροτέσκο. Από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κηδεία. Τα σουρεαλιστικά στοιχεία περιπλέκονται με τα πραγματικά και ανάμεσα στις ανθρώπινες φιγούρες περιφέρεται ένας σκελετός με ροπή προς τη φιλοσοφία.

Απόσπασμα

Δίπλα του, αγέρωχη και πανέμορφη στη νεανική της φρεσκάδα, με σοβαρότητα παράταιρη για την ηλικία της αλλά ίσως δικαιολόγημενη από την περίσταση, φορώντας ένα μακρύ μοβ φόρεμα από το οποίο ξεπρόβαλλαν οι καλλίγραμμες γάμπες της, με τα μαλλιά της πιασμένα σε σφιχτοδεμένο κότσο έστι ώστε να διαχέεται ένας απόμακρος ερωτισμός, ποθητή αλλά απλησίαστη, είχε διπλωμένα τα χέρια της πίσω από τη λεκάνη της, στο σημείο των γοφών, η Άσπα Λεοντάκη, ψυχοπαίδι του Οδυσσέα Λουντάντε.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Α. Καραγεώργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με ειδίκευση στους τομείς Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ. Η λογοτεχνική του εμφάνιση έγινε το 2013 με τη συλλογή διηγημάτων Κάτω από τη φωτιά η μουσική, που κυκλοφορεί, επίσης, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Με τον Γιάννη Καραγεώργο έχουν δημιουργήσει και διαχειρίζονται το λογοτεχνικό ιστολόγιο Βιβλιοβασίες (vivliovasies.wordpress.com).