"Άκουσε τους Όρνιθες - Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών" του Ηλία Καρελλά από τις Εκδόσεις Susaeta
Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών
Ο λαϊκός φιλόσοφος Καραγκιόζης συναντά την αρχαία κωμωδία και τον Αριστοφάνη σε ένα πολύχρωμο λυρικό παραμύθι. Σε αυτή τη διασκευή, Καραγκιόζης και μπάρμπα Γιώργος, απογοητευμένοι από την πόλη τους, αναζητούν τον ιδανικό τόπο για να ζήσουν. Αφήνουν πίσω τους τις θεόρατες πολυκατοικίες, τα αυτοκίνητα, τον θόρυβο και τη μιζέρια της πόλης και των ανθρώπων της, και ξεχύνονται στο δάσος.
Εκεί θα γνωρίσουν τα πουλιά και τον αρχηγό τους και θα ξεκινήσει μια απίστευτη περιπέτεια.
Ολόκληρη η θεατρική παράσταση σε ένα μουσικό CD!
Διασκευή, στίχοι, εικονογράφηση: Ηλίας Καρελλάς
Με τις φωνές των Ηλία Καρελλά, Χρήστου Θηβαίου, Τζώρτζιας Κεφαλά, Θάνου Κοσμίδη
Πρωτότυπη μουσική από τους String Demons
Ακόμα μία εξαιρετική δουλειά από τον καταξιωμένο σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά
Βιογραφικό
Ο Ηλίας Καρελλάς ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο σκιών το 1996. Το 2002, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνει μια ανανεωτική πνοή στο Θέατρο για Παιδιά και Νέους, δημιουργώντας πρωτοποριακές παραστάσεις όπου συνυπάρχουν αρμονικά επί σκηνής ο ηθοποιός, η σκιά, η κούκλα, η μάσκα, τα πολυμέσα και η ζωντανή μουσική. Ως σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης έχει αποκτήσει πλέον μια μοναδική ταυτότητα στο χώρο του θεάματος.
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σκηνοθετεί και συμμετέχει από το 2013 στον καθιερωμένο κύκλο εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο». Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2018, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης, δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Ηλία Καρελλά, ένα στέκι για το θέατρο σκιών, «Το σπίτι του Καραγκιόζη».
Έχει συμμετάσχει ακόμη σε παραγωγές στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Summer Nostos Festival. Σκηνοθέτησε και συμμετείχε επίσης σε παραστάσεις στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το «Ελληνικό Σχέδιο», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στα θέατρα Κάππα, Προσκήνιο, Ριάλτο κ.α.
Για τις παραστάσεις του έχει τιμηθεί με βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις όλης της χώρας. Διοργανώνει εργαστήρια και σεμινάρια για το θέατρο σκιών για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κατά καιρούς συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Με τις εκδόσεις Susaeta συνεργάζεται από το 2015.
Latest from apostaktirio team
- Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2026 - Ελληνοαυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος
- ''Nothing to Hide'': Μια παράσταση για όσους τολμούν να φανούν
- 22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος για το έτος 2026 από την Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδας
- "Αρμονία – Ανάμεσα στο χρώμα και την ύλη", ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών
- Εθελοντική Αιμοδοσία από την ομάδα «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»
- «Λυσιστράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
- Ένα νέο single | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ Feat Χριστίνα Τσεμαλίδου | ''ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ'' & ''ΖΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ''
- Παραδοσιακό γλέντι στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου από τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Η Ροδιά»
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι»
- 8ο PHOTONET GALLERY - ΑΘΗΝΑ, "ΜΕΛΑΝΥΘΡΟΣ"
- Ledisi (US) “For Dinah” live στην Αθήνα
- Θανάσης Σαμαράς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» | Stand Up Comedy
- Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας
- NAOMI MUTOH "La Pesanteur et la Grâce" SOLO BUTOH PERFORMANCE
- SWAN — Το Ακροβατικό υπερθέαμα της Κίνας που κατέκτησε το Μπολσόι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- H Χρυσάνθη Ιακώβου σχολιάζει τη συλλογή διηγημάτων του Τάσου Χανλίογλου «Να σε παρηγορήσω ήρθα», Εκδόσεις Αποστακτήριο
- ΔΟΓΜΑ ΜΠΕΓΚΙΝ: Ένα ταξίδι στο εφιαλτικό 2125 από την Ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ
- «ΕΓΚΑΤΟΝ 2» του Αργύρη Χριστομάγνου
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση "Σώμα καλοκαιριού"
