David Machado: Η διάρκεια ζωής της ευτυχίας
David Machado: Η διάρκεια ζωής της ευτυχίας
Ο Ντανιέλ είχε σχέδιο να κρατήσει ένα είδος ημερολογίου του μέλλοντος, γραμμένο σε ένα σημειωματάριο. Μερικές φορές επέστρεφε στις σελίδες του για να διορθώσει μικρά πράγματα, αλλά και πάλι, η ζωή φαινόταν αρκετά εύκολη - και η ευτυχία επίσης. Αλλά, ξαφνικά, όλα άλλαξαν προς το χειρότερο: η Πορτογαλία κατέρρευσε και ο Ντανιέλ έχασε τη δουλειά του. Δεν κατάφερνε ούτε να πληρώνει την υποθήκη για το σπίτι του πια. Η σύζυγός του, επίσης άνεργη, φεύγει με τα παιδιά τους, αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες.
Οι δύο καλύτεροι φίλοι του απουσιάζουν: ο ένας, ο Χαβιέρ, είναι κλειδωμένος μέσα στο σπίτι του για δώδεκα χρόνια, παθιασμένος με τα στατιστικά στοιχεία και βαθιά θλιμμένος από το γεγονός ότι η ιστοσελίδα αμοιβαίας βοήθειας που δημιούργησαν έχει αποτύχει παταγωδώς· ο άλλος, ο Αλμοδόβαρ, συνελήφθη σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διορθώσει τη ζωή του.
Όταν σκέφτεται τα παιδιά του και το παιδί του Αλμοδόβαρ, ο Ντανιέλ προσπαθεί να καταλάβει τι είδους ελπίδα έχει απομείνει για τις μελλοντικές γενιές. Και δεν θέλει να τα παρατήσει. Παρά το ναυάγιο που γίνεται η ζωή του, η θέλησή του να ξαναχτίσει τα πάντα φαίνεται ακλόνητη. Γιατί το παρόν δεν έχει νόημα, αν δεν περιμένουμε το μέλλον.
Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2015
Latest from apostaktirio team
- Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2026 - Ελληνοαυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος
- ''Nothing to Hide'': Μια παράσταση για όσους τολμούν να φανούν
- 22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος για το έτος 2026 από την Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδας
- "Αρμονία – Ανάμεσα στο χρώμα και την ύλη", ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών
- Εθελοντική Αιμοδοσία από την ομάδα «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»
- «Λυσιστράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
- Ένα νέο single | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ Feat Χριστίνα Τσεμαλίδου | ''ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ'' & ''ΖΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ''
- Παραδοσιακό γλέντι στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου από τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Η Ροδιά»
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι»
- 8ο PHOTONET GALLERY - ΑΘΗΝΑ, "ΜΕΛΑΝΥΘΡΟΣ"
- Ledisi (US) “For Dinah” live στην Αθήνα
- Θανάσης Σαμαράς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» | Stand Up Comedy
- Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας
- NAOMI MUTOH "La Pesanteur et la Grâce" SOLO BUTOH PERFORMANCE
- SWAN — Το Ακροβατικό υπερθέαμα της Κίνας που κατέκτησε το Μπολσόι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- H Χρυσάνθη Ιακώβου σχολιάζει τη συλλογή διηγημάτων του Τάσου Χανλίογλου «Να σε παρηγορήσω ήρθα», Εκδόσεις Αποστακτήριο
- ΔΟΓΜΑ ΜΠΕΓΚΙΝ: Ένα ταξίδι στο εφιαλτικό 2125 από την Ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ
- «ΕΓΚΑΤΟΝ 2» του Αργύρη Χριστομάγνου
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση "Σώμα καλοκαιριού"
