Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 10:09

7ο Cip Festival Ανακοίνωση τελικού αριθμού συμμετεχόντων

Written by
173
7ο Cip Festival Ανακοίνωση τελικού αριθμού συμμετεχόντων

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival, που συνδιοργανώνεται από τη Blank Wall Gallery, και το Δήμο Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως και τις 26 Ιουλίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι από το γεγονός ότι το Φεστιβάλ έχει πλέον καθιερωθεί και θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχόμενη χρονιά. Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση φωτογράφων σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνει ότι το Φεστιβάλ αυτό έχει πλέον γίνει θεσμός και αποτελεί πόλο έλξης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο αριθμός των υποβολών που λαμβάνουμε κάθε χρόνο αποτελεί απόδειξη ότι το Φεστιβάλ κάθε χρόνο γίνεται και πιο γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο και προσελκύει όλο και περισσότερους φωτογράφους.

Αυτή τη χρονιά στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί δουλειά από περίπου 450 καλλιτέχνες παρόλο που οι υποβολές των καλλιτεχνών αυξήθηκαν. Ο περιορισμός που είχαμε στο χώρο που μας δίνεται από το Δήμο Χανίων μας ανάγκασε να κάνουμε μία πολύ αυστηρή επιλογή και να αποκλείσουμε πολλούς καλλιτέχνες με αξιόλογη δουλειά, επειδή γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να φιλοξενήσουμε περισσότερα έργα.

Και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ.

Οι καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και έχουν εκθέσει δουλειά τους προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα νησιά Μπαρμπάντος, το Καζακστάν, η Παλαιστίνη, οι Βερμούδες και άλλες.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων. Επίσης στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες και δράσεις καθώς και ο καθιερωμένος πια 7ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος της πόλης των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που συμμετέχουν. Μία επιτροπή θα κρίνει τις φωτογραφίες και οι καλύτερες δουλειές θα βραβευθούν.

Επικοινωνία:

694.7725.521

211.4052.138

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.cipfestival.com

www.blankwallgallery.com

www.chania-culture.gr

Read 173 times

Latest from Super User