Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 16:42

"Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα" || Θέατρο ΙΣΟΝ

Written by
473
"Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα" || Θέατρο ΙΣΟΝ

Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα

σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Γκιζώτη

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

19, 20, 21, 26, 27, 28 Απριλίου στις 21.00

Θέατρο ΙΣΟΝ, Μελενίκου 33, Αθήνα 104 47

Προπώληση εισιτηρίων

https://www.more.com/theater/i-poli-i-pos-na-koimitheite-isyxa/

Μια πόλη με τα όμορφα και καθαρά σοκάκια της, τα ζεστά διαμερίσματα με τους ήσυχους κατοίκους, τις πολυσύχναστες λεωφόρους της. Όλα αυτά, από την ταράτσα μιας πολυκατοικίας, φαντάζουν τόσο απλά και μακρινά. Ήσυχα. Ένας άνθρωπος κρατά στα χέρια μια κάμερα, μέσα από το φακό της το άλλοτε μακρινό έρχεται κοντά -εδώ, οι καθημερινές δράσεις παίρνουν πλέον άλλη υπόσταση, η ιδιωτικότητα καταλύεται. Τι συμβαίνει σε μια πόλη όταν τα πάντα βλέπονται και ακούγονται;

Θα ήθελα να σταματήσετε να με κάνετε να πιστεύω ότι όλα είναι φυσιολογικά, εντελώς φυσιολογικά…

“Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα” είναι μια πρωτότυπη δραματουργία, σε συνομιλία με το “Υπό Έλεγχο” του Γάλλου Φρεντερίκ Σόνταγκ, που παίρνει ως αφορμή τη σύγχρονη πόλη και αναδεικνύει στιγμές του καθημερινού της βίου. Πολίτες που ανησυχούν, εφησυχάζουν, επιτηρούν, ερωτεύονται αλλά και ακροβατούν στα όρια μεταξύ τρέλας και πλήρους διαύγειας ξεπροβάλλουν από τα στενά της και επιχειρούν να αρθρώσουν μια φωνή μέσα από τους αποπνικτικούς μηχανισμούς της. Μια πολιτική κωμωδία συνυφασμένη με την τραγικότητα της πραγματικότητας η οποία επιχειρεί να αποτυπώσει την πολύπλευρη σύγχρονη αστική ζωή.

Ο Παναγιώτης Γκιζώτης εξερευνεί, για μια ακόμα φορά, τη λεπτομερή αφήγηση του μικρόκοσμου. Η μακέτα μιας πόλης θα πάρει ζωή στο blackbox του θεάτρου ΙΣΟΝ. Μέσα από τη διεισδυτική ματιά της κάμερας βλέπουμε πως εκτυλίσσεται μια γιορτινή μέρα σε μια σύγχρονη πόλη. Η διαδραστική φύση της κατασκευής σε συνδυασμό με την κινηματογράφηση και τη δημιουργία ηχοτοπίων θα αναδείξει το αποστειρωμένο και καθαρό αστικό τοπίο που, με την πάροδο της μέρας, θα ευτελίζεται παρουσιάζοντας μας τον πραγματικό, βρώμικο και καταπιεστικό του χαρακτήρα.

Μην θορυβείστε. Πάμε καλά. Πάμε πολύ καλά. Δεν έχετε κανένα λόγο να θορυβείστε.

Βέβαια κάποιες φορές ίσως μου αρέσει που η ζωή μου είναι έτσι. Νιώθω μια ιδιόρρυθμη ελευθερία· είναι σα να κλείνεις τα μάτια και να αφήνεσαι να πέσεις στο κενό.

Συντελεστές:

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γκιζώτης

Δραματουργία: Παναγιώτης Γκιζώτης, Μαρίνος Ευτυχίου

Μουσική: Δημήτρης Ροΐδης

Βίντεο, φωτογραφίες: Γιάννης Παπαγεωργίου

Σκηνογραφία: Μαίρη Βασιλάκη

Κοστούμια: Στέβη Πάχη

Φωτισμοί: Χρήστος Μπαλαγιάννης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνος Ευτυχίου

Επικοινωνία: Μαριάννα Ράντου

Εμφανίζονται στο βίντεο: Μανώλης Μαυροματάκης, Άρης Μπαλής, Γκαλ Ρομπίσα, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Αγγελίνα Τερσενίδου, Αγγελική Τόμπρου

Παίζουν: Μαρία Καραγκιοζίδου, Δημήτρης Ροΐδης, Γιώργος Χιώτης

 

 

Read 473 times

Latest from apostaktirio team