«Ζωή Τηγανούρια: Η Ομορφιά του TANGO και η Ιστορία του» από τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
«Η Ομορφιά του TANGO και η Ιστορία του» με τη Ζωή Τηγανούρια από τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Παρασκευή 15 Μαΐου 2026 | Ώρα 19:30 | Θέατρο του Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Η μουσικοχορευτική παράσταση «Η Ομορφιά του TANGO και η Ιστορία του» αποτελεί ένα καλλιτεχνικό ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο, όπου το Tango ξεδιπλώνεται ως μια ζωντανή, διαρκώς εξελισσόμενη τέχνη.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει η συνθέτιδα & σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, η οποία οδηγεί το κοινό σε μια αφήγηση που κινείται μπρος και πίσω στις εποχές, συνδέοντας τη μνήμη με το σήμερα.
Από την Αργεντινή και τους μεγάλους δημιουργούς όπως ο Astor Piazzolla, με το πασίγνωστο «Libertango» και το αισθησιακό «Oblivion», ο Carlos Gardel με το υπέροχο «Por una cabeza», ο Mariano Mores με το «Tanguera», καθώς και ο Ángel Villoldo με το γνωστό «El Choclo», και την Ουρουγουάη, με τη διαχρονική «La Cumparsita» του Gerardo Matos Rodríguez, το Tango ταξιδεύει διασχίζοντας θάλασσες και βουνά και φτάνει στην Ελλάδα της ρετρό εποχής, όπου αποκτά νέα ταυτότητα μέσα από δημιουργούς όπως ο Χρήστος Χαιρόπουλος, με χαρακτηριστικό το «Τανγκό της Ψαροπούλας».
Η αφήγηση επιστρέφει στο σήμερα, όπου το Tango συνεχίζει να ζει και να μεταμορφώνεται μέσα από τις σύγχρονες συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια. Από τη μουσική της για τη βραβευμένη παραγωγή του Hollywood «Forbidden Tango» με το αγαπημένο «Last Tango by Zoe», έως το soundtrack της στη σειρά «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» με το αγαπημένο της τραγούδι «Δυο χείλη κατακόκκινα» (στίχοι: Χάρης Ρώμας, ερμηνεία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου) και ορχηστρικά θέματα όπως το «Ambitions», το Tango αποκτά μια σύγχρονη, προσωπική φωνή.
Στην παράσταση συμμετέχουν εξαιρετικοί ερμηνευτές όπως, ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας, οι σοπράνο Βασιλεία Καλίτση και Δέσποινα Σκαρλάτου, καθώς
και οι μουσικοί Βασίλης Κατσούλης (βιολί), Γιώργος Πολίτης (μπάσο) και Στέλιος Γενεράλης (κρουστά).
Τη χορευτική επιμέλεια και τα κείμενα της παράστασης υπογράφουν οι Leonardo Gomez & Ζωή Πουλή, ενώ στις χορογραφίες συμμετέχουν επίσης οι Μάνος Χρονάκης & Δανάη Ζούνη Τσίτουρα,και η ομάδα της Academia del Tango.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Αντωνίου.
Μια παράσταση όπου το Tango δεν αφηγείται απλώς την ιστορία του - τη ζει, τη μεταμορφώνει και τη συνεχίζει.. στο σήμερα.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς και θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιτυχία αυτής της όμορφης πολιτιστικής βραδιάς.
Τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 153 42
Προμηθευτείτε έγκαιρα το εισητήριο σας στο
more.com
Συντελεστές:
Ζωή Τηγανούρια – Καλλιτεχνική Διεύθυνση/Συνθέσεις/Διασκευές/Ακορντεόν
Χρήστος Δεληζώνας – Τενόρος
Βασιλεία Καλίτση – Σοπράνο
Δέσποινα Σκαρλάτου – Σοπράνο
Βασίλης Κατσούλης – Βιολί
Γιώργος Πολίτης – Μπάσο
Στέλιος Γενεράλης – Κρουστά
Ζωή Πουλή – Leonardo Gomez: Χορός/Κείμενα/Χορογραφίες
Μάνος Χρονάκης – Δανάη Ζούνη Τσίτουρα: Χορός
Μάνος Αντωνίου – Σκηνοθεσία
Φιλική Συμμετοχή η ομάδα της Academia del Tango
~ Ποιοι είναι οι Δεσμοί Αλληλεγγύης και η προσφορά τους ~
Οι «Δεσμοί Αλληλεγγύης» εδώ και οκτώ χρόνια προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο, διανέμοντας κάθε μήνα τρόφιμα σε 1.960 οικογένειες σε όλη την Περιφέρεια Αττικής μέσω δομών αλληλεγγύης που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το έργο αυτό πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά των χορηγών και την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών.
Παράλληλα με την κοινωνική τους δράση, διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση της τέχνης, τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και τη δημιουργία στιγμών που μας φέρνουν πιο κοντά.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Latest from apostaktirio team
- «Η Νεράιδα και ο Βοσκός»
- Blank Wall Gallery | Ομαδική έκθεση φωτογραφίας | Red
- Η «σχεδία» πάει σχολείο
- Θέατρο Πέτρας | Η μεγαλύτερη σχολική χορωδία της χώρας
- Live EVENT | COMMUTER | Σάββατο 23 Μαΐου 2026
- Μουσική παράσταση | Μπαρόκ: η χρυσόσκονη μιας κρίσης και η ηχώ μιας υπόσχεσης
- «Η Πύλη των Χρωμάτων» ατομική έκθεση - Mari Iliadi
- ΜΟΥΣΙΚΟΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΝ ΑΡΧΗ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ»
- «Στο άπειρο» ατομική έκθεση - Ελισάβετ Πρωτοσυγγέλου
- Η «σχεδία» της οικειότητας και των χαρταετών
- Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ του Νικολάι Έρντμαν
- 9ο Chania International Photo Festival
- ARCH Club | stand-up comedy: 4 διάσημοι κωμικοί επισκέπτονται την Αθήνα
- «Στα γαλάζια σου μάτια» Στάθης Ξένος
- «Μια λωρίδα ουρανό» Tiny Jackal & Θωμάς Κωνσταντίνου feat. Μίλτος Πασχαλίδης
- Στιγμές Αγάπης και Έρωτα
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ “ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗ”.
- 11ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
- RUDU FEST ΑΤΗ 2026 ΣΤΟ ΠΛΥΦΑ
- Ο Ρούλης, ο Σφαιράτος και οι μαγικοί φίλοι του
