Οι Εκδόσεις iWrite σε συνεργασία με τη facebookική σελίδα "Παλιό ΠΑΣΟΚ  Το Ορθόδοξο", ανακοινώνουν την έναρξη ενός πρωτότυπου διαγωνισμού για τους Έλληνες συγγραφείς.

Σοσιαλιστικές Ιστορίες – Διαγωνισμός Διηγήματος 2017

Μία αναπάντεχη συνεργασία των Εκδόσεων iWrite και της σελίδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο»!

Η σελίδα «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο» αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες facebookικές ελληνικές σελίδες που προάγουν μέσω του χιούμορ αλλά και της πολιτικής ανάλυσης, ποικίλα κοινωνιολογικά φαινόμενα των δεκαετιών του ’80 και του ’90, παρουσιάζοντας τις προεκτάσεις τους στο σήμερα. Εκατοντάδες συμπολιτών μας μοιράζονται καθημερινά με τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της σελίδας προσωπικές ιστορίες και νοσταλγικά βιώματα από την «εποχή του Ανδρέα», χρησιμοποιώντας πολλές φορές τα αξιοζήλευτα λογοτεχνικά τους προσόντα!

Στο πλαίσιο της γνωριμίας μας με τους αναγνώστες του συγκεκριμένου λογοτεχνικού πεδίου, αλλά και της διάθεσής μας για την ανάδειξη νέων συγγραφικών ταλέντων και πρωτότυπων σεναρίων, ανακοινώνουμε τη συνεργασία των εκδόσεων iWrite με τη σελίδα «Παλιό ΠΑΣΟΚ -Το Ορθόδοξο» και την προκήρυξη ενός πρωτότυπου διαγωνισμού διηγήματος με τίτλο “Σοσιαλιστικές Ιστορίες των 80’s και 90’s”.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς, φίλους του «Παλιού ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεων) με φόντο μια ιστορία, αληθινή ή φανταστική, η οποία δύναται να ανήκει σε ποικίλα λογοτεχνικά είδη (κοινωνική, πολιτική, μυστηρίου, αισθηματική κ.λπ.). Η ιστορία αυτή, που θα διαδραματίζεται εντός της γεωγραφικής περιφέρειας της χώρας μας, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκτυλίσσεται εντός των χρονικών ορίων της ηγεσίας του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ (1981-1996) και να αποπνέει έναν αγνό σοσιαλιστικό χαρακτήρα, όπως αυτός προκύπτει από το περιεχόμενο της σελίδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο».

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017 στο αναγνωστικό κοινό. Ο χρόνος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση θα γνωστοποιηθεί με το πέρας των διαγωνισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους της σελίδας Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή με τις εκδόσεις iWrite | 2311 27 28 03 ή 21 10 12 6900).

Λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό!

Διάρκεια
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 31η Μαρτίου 2017.

Αποστολή διηγημάτων
Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια, Τ.Κ. 10 681, Αθήνα.
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Σοσιαλιστικές Ιστορίες”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.). Οι συγγραφείς δύναται να χρησιμοποιήσουν και ψευδώνυμο για τη συγγραφή των διηγημάτων τους.

Βραβεία Διαγωνισμού

Στα 3 πρώτα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης. Οι διακριθέντες στο διαγωνισμό συγγραφείς θα λάβουν ειδική υποτροφία από τις Eκδόσεις iWrite της τάξεως του 20% για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης του δικού έργου τους μελλοντικά, εάν και εφόσον το επιθυμούν.

Περισσότερα για τους όρους συμμετοχής εδώ.



Εκδόσεις iWrite | Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή
www.iWrite.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αθήνα | Κάνιγγος 23 - Κέντρο | 211 01 26 900
Θεσσαλονίκη | Μπαλταδώρου 11 - Κέντρο | 2311 27 28 03