Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 16:58

ΜΕΛΕΤΗ: Χαριστούλα Χατζηνικόλα, «Ο ρόλος της συμβουλευτικής στη διατροφή στο σχολείο»

13011
Rate this item
(0 votes)
ΜΕΛΕΤΗ: Χαριστούλα Χατζηνικόλα, «Ο ρόλος της συμβουλευτικής στη διατροφή στο σχολείο»

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο η Μελέτη της Χαριστούλας Χατζηνικόλα, «Ο ρόλος της συμβουλευτικής στη διατροφή στο σχολείο» 

Είδος: Μελέτη
Συγγραφέας: Χαριστούλα Χατζηνικόλα
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Σελίδες: 120
ISBN:
Έτος Έκδοσης: 2020
Τιμή: 17 ευρώ 
 

Από το οπισθόφυλο διαβάζουμε… 

Ο ρόλος της συμβουλευτικής στη διατροφή στο σχολείο» αποτελεί μια πρωτότυπη έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών τις σχολικές ώρες. Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνηθεί η θέση της συμβουλευτικής ψυχολογίας στον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και κατά πόσο μπορούν η συμβουλευτική και η παιδαγωγική προσέγγιση να εναρμονιστούν, ενώ, παράλληλα επιχειρείται να μελετηθεί με ποιους τρόπους ένας εκπαιδευτικός μπορεί να συμβάλλει, όχι μόνο στην αποτελεσματικότερη μάθηση σε θέματα της ειδικότητάς του, αλλά και στην αγωγή υγείας και ειδικότερα στη διατροφική αγωγή των μαθητών. Μέσα σε αυτό τo πλαίσιo και με τη χρήση ειδικού ερωτηματολογίου διερευνώνται οι απόψεις μαθητών και εκπαιδευτικών σχολείων της πόλης της Ρόδου για επίκαιρα διατροφικά θέματα, όπως η διδασκαλία ειδικού μαθήματος διατροφής, αλλά και η λειτουργία του σχολικού κυλικείου. H συνέντευξη με τον αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου και τα επίσημα στοιχεία από ελέγχους σε σχολικά κυλικεία, η επιτόπια καταγραφή προϊόντων σε σχολικά κυλικεία της Ρόδου και οι συνεντεύξεις με τους διαχειριστές κυλικείων συμβάλλουν στην τριγωνοποίηση της έρευνας και σκιαγραφούν την κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κυλικεία του νησιού. Η πρωτοτυπία της έρευνας έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί μοναδική έρευνα σε σχολικά κυλικεία της Ρόδου και των Δωδεκανήσων και είναι πρωτογενής έρευνα που εξετάζει το ζήτημα από διαφορετικές σκοπιές, από αυτή των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των υπευθύνων σχολικών κυλικείων και του αστυνομικού διευθυντή. Αποτελεί μία επίκαιρη έρευνα, καθώς οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών έχουν μεγάλη σπουδαιότητα για την ανάπτυξη και την υγεία τους και το πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών κυλικείων δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. 

Γνωρίστε την συγγραφέα 

Η Χαριστούλα Χατζηνικόλα γεννήθηκε στη Ρόδο, είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων». Επίσης, είναι πτυχιούχος των Τμημάτων της «Επιστήμης της Διαιτολογίας-Διατροφής» (2004), της «Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας» (2000) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει από το 2003 σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Δωδεκανήσου και έχει εργαστεί ως διαιτολόγος – διατροφολόγος ιδιωτικά, αλλά και σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Τα επιστημονικά και ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα αφορούν τη διατροφή, την εκπαίδευση και την αειφορία, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια σχετικής θεματολογίας. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας (HDA) και της International Academy of Nutrition Educators (ΙΑΝΕ). Τέλος, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών που είναι και η πιο γλυκιά πρόκληση στο βιογραφικό της. 

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/ο-ρόλος-της-συμβουλευτικής-στη-διατρο/

Read 13011 times Last modified on Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 19:15