Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 14:28

Όνειρα στη χάρτινη γη - Γιώργος Ν. Πριμεράκης

Rate this item
(0 votes)
Όνειρα στη χάρτινη γη - Γιώργος Ν. Πριμεράκης
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Γιώργος Ν. Πριμεράκης
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ακριτίδης
Επιμέλεια: Παπακώστα Ελένη
Σελίδες: 224
ISBN: 978-618-5625-31-3
Έτος Έκδοσης: 2023
Τιμή: 12 ευρώ

 

Ο Μίλτος είναι ένας νέος, του οποίου οι επιλογές και ο παρορμητικός του χαρακτήρας δεν θα καθορίσουν μόνο την πορεία της δικής του ζωής αλλά και όλων όσων τον περιβάλλουν. Η ζωή με τον θάνατο θα συνυφαίνουν έναν διαρκή ιστό γύρω από τους πρωταγωνιστές ενός κοινού κύκλου γεμάτου με δυσάρεστα γεγονότα. Κάθε μεταβατική στιγμή για τον Μίλτο θα συνοδεύεται και από τα ανάλογα ταξίδια της μνήμης. Στιγμές από τον τόπο του, εικόνες από τους ανθρώπους του αλλά και πόνος για τα λάθη του. Μα σε κάθε απόπειρά του να βγει από τη δίνη της ραγισμένης ζωής του, βλέπει να ορθώνονται μπροστά του απροσπέλαστα εμπόδια. Ηνωμένες πολιτείες και Γαλλία θα γίνουν σταθμοί στην προσπάθειά του να βρει απάνεμο λιμάνι, μα τα όνειρά του δεν βρίσκουν εύκολα στέρεο έδαφος. Διαρκώς γκρεμίζονται σε μια γη που για εκείνον μοιάζει σαθρή, χάρτινη, χωρίς ελπίδα και θεμέλια.

Τα «Όνειρα στη χάρτινη γη» είναι ένα μυθιστόρημα που οι ήρωές του, όπως όλοι οι άνθρωποι αυτού του κόσμου, ζουν τις δικές τους ξεχωριστές στιγμές. Πότε τραγικές, πότε χαρούμενες, πότε δημιουργικές, πότε βυθισμένες στη φθορά και την απραξία. Συχνά ωστόσο, αποτελεί μια πραγματικότητα, αυτό που η φράση του κορυφαίου ψυχολόγου και ψυχίατρου Καρλ Γιούνγκ, συνοψίζει: «Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα να γίνω».

 

 

Read 2609 times Last modified on Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 14:30
Super User

Vitae suspendisse ad erat fames at neque, imperdiet curae platea ipsum nec, vehicula elementum curabitur massa lorem. Habitasse facilisis pharetra vitae senectus conubia etiam lacinia, curabitur odio feugiat ultrices pulvinar dictum accumsan.