Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 14:33

Ο γιος του χαφιέ - π. Πολύκαρπος Κοτσασαρλόγλου

Rate this item
(0 votes)
Ο γιος του χαφιέ - π. Πολύκαρπος Κοτσασαρλόγλου
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: π. Πολύκαρπος Κοτσασαρλόγλου
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ακριτίδης
Επιμέλεια: Παπακώστα Ελένη
Σελίδες: 206
ISBN: 978-618-5625-37-5
Έτος έκδοσης: 2023
Τιμή: 12 ευρώ

 

Μικρασιατική Καταστροφή, Γερμανική Κατοχή, Εμφύλιος, Δικτατορία. Για εξήντα περίπου χρόνια το Ελληνικό Έθνος θα βιώσει τα πιο ταραγμένα χρόνια της σύγχρονης Ιστορίας του και θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον θάνατο και τον όλεθρο.

Η Κατινιώ είναι μια γυναίκα με περίσσια ψυχικά αποθέματα που προσπαθεί διαρκώς να ξαναχτίσει τη ζωή της από το μηδέν, χτυπημένη από αλλεπάλληλα τραγικά γεγονότα. Ο εγγονός της Σταύρος, ένα αθώο παιδί του πολέμου, δεν θα γνωρίσει σχεδόν ποτέ την έννοια “χαρά”, καθώς είναι καταδικασμένος να εξαργυρώνει με τον χειρότερο τρόπο τα σφάλματα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Είναι ένα ανυπεράσπιστο θύμα μιας κοινωνίας που προσπαθεί να επουλώσει τις αμέτρητες πληγές της αλλά και να αποδώσει ευθύνες σ’ εκείνους που τους αναλογούν. Η απόρριψη, ο φόβος και ο κατατρεγμός είναι στοιχεία που θα τον στοιχειώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Θα μπορέσει άραγε ο Σταύρος να δει μια μέρα τον ήλιο να του χαμογελά; Θα καταφέρει κάποτε να κερδίσει την αγάπη που τόσο στερήθηκε; Θα αποτινάξει από πάνω του τα στίγματα που αμαύρωναν για πολλά χρόνια τη ζωή και την προσωπικότητά του;

Πράγματι η ζωή κάποιες φορές μπορεί να γίνει σκληρή και αμείλικτη. Ο συγγραφέας ωστόσο δεν παύει να μας υπενθυμίζει διαρκώς ότι πάντα υπάρχουν φάροι που μπορούν να φωτίσουν τα σκοτάδια μας αλλά και να μας δείξουν το δρόμο για μια νέα αρχή…

 

 

Read 2627 times Last modified on Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 14:34
Super User

Vitae suspendisse ad erat fames at neque, imperdiet curae platea ipsum nec, vehicula elementum curabitur massa lorem. Habitasse facilisis pharetra vitae senectus conubia etiam lacinia, curabitur odio feugiat ultrices pulvinar dictum accumsan.