Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 12:46

Ένα live με φιλανθρωπικό σκοπό από τον Βασίλη Μπαμπανιάρη και τους Sepia, 9 Φεβρουαρίου στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

Written by
523
Ένα live με φιλανθρωπικό σκοπό από τον Βασίλη Μπαμπανιάρη και τους Sepia, 9 Φεβρουαρίου στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

Ένα live με φιλανθρωπικό σκοπό από τον Βασίλη Μπαμπανιάρη και τους Sepia, 9 Φεβρουαρίου στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ 

"Για να έχει κάθε παιδί το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή"
Ένα live με φιλανθρωπικό σκοπό 

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου τραγουδάμε όλοι μαζί για το Ηλιτόμηνον και τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα. Για τα παιδιά αυτά (πολλές φορές μικρότερα του κιλού) που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, μέσα στις θερμοκοιτίδες με αναπνευστήρες, για μέρες, βδομάδες ή και μήνες. Το να σταθούμε δίπλα σ'αυτά τα παιδιά, δεν είναι μόνο υποχρέωση κι ευθύνη, αλλά και πίστη και αφοσίωση στην ελπίδα αυτού του κόσμου που προσπαθεί να γίνει καλύτερος. Σκοπός στον οποίο έχει αφιερωθεί το Ηλιτόμηνον και οι άνθρωποί του, που στέκονται με υπευθυνότητα και συνέπεια δίπλα στα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους, στον αγώνα που δίνουν για το θαύμα της ζωής. Ο Βασίλης Μπαμπανιάρης (που το 2017 κυκλοφόρησε και παραχώρησε για τις ανάγκες αυτού του αγώνα το τραγούδι "Ο Μαχητής σου") μαζί με την μπάντα του Sepia  ανεβαίνουν σε ένα απο τα πιο όμορφα live stages της Αθήνας στο "Μουσικό Κουτί" και σας προσκαλούν να τραγουδήσετε και να δηλώσετε με την παρουσία σας ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε για να έχει κάθε παιδί το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή. Γιατί κάθε παιδί το αξίζει. 

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Ηλιτόμηνου.  

"Ο Μαχητής σου" : https://www.youtube.com/watch?v=LfdD1EoXDsM (κατεβάζοντας το τραγούδι, ενισχύετε το σκοπό του Ηλιτόμηνου με 1 ευρώ) 

Βασίλης Μπαμπανιάρης : φωνητικά, ακουστική κιθάρα, ιρλανδέζικο μπουζούκι, νταούλι,λούπες,stompbox 

Γιάννης Παπαδήμος : βιολί

Αχιλλέας Στέλιος : ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά

Άγγελος Χατζής : ακουστική κιθάρα, φωνητικά

Πάνος "Rat" Χριστοφόρου : μπάσο 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

9 Φεβρουαρίου 2020

Δεκελέων 32, Γκάζι (50 μέτρα από μετρό κεραμεικός)

Τηλέφωνο κρατήσεων : 6978613005 - 6980791417

Ώρα έναρξης : 20:00

Είσοδος: 10 ευρώ 

Μια δράση των ΕΝ.Π.ΑΝ

ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότι 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή πριν τη συμπλήρωση 37 εβδομάδων κύησης κάθε χρόνο - περισσότερο από 1 στα 10 μωρά σε όλο τον κόσμο Τα ποσοστά πρόωρου τοκετού αυξάνονται στις περισσότερες χώρες που παρέχουν επαρκή δημογραφικά στοιχεία (ΠΟΥ). Στην Ευρώπη η συχνότητα των πρόωρων γεννήσεων κυμαίνεται από 6% έως 12%, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση μετά την Κύπρο. Τα πρόωρα μωρά αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στην Ευρώπη, με πιο ευάλωτα μωρά εκείνα που βρίσκονται σε περιθωριοποιημένες ομάδες, σε αγροτικές περιοχές, σε πολύ φτωχά αστικά περιβάλλοντα και σε χώρες που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση. 

Το «Ηλιτόμηνον» ανήκει στο δίκτυο των εθνικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογέννητων  Βρεφών (European Foundation for the Care of Newborn Infants – EFCNI).Είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας των πρόωρων μωρών, την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλεί η προωρότητα στις οικογένειες, καθώς και την προβολή της ανάγκης για συντονισμένη δράση, προκειμένου να προστατευθεί αυτή η ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Το «Ηλιτόμηνον» ενώνει τη φωνή των γονέων με τη φωνή των επαγγελματιών υγείας επιδιώκοντας με κάθε τρόπο την προβολή των ιατρικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα μωρά και διεκδικεί λύσεις γι' αυτά τα προβλήματα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει με δωρεές τα αιτήματα των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών για τη συνεχή βελτίωση των υποδομών τους σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.  

Για περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση και τις δράσεις της

www.ilitominon.org

https://www.facebook.com/Ilitominon/ 

 O Βασίλης Μπαμπανιάρης  κατάγεται από το Συκούριο Λαρίσης και μεγάλωσε στην Περαχώρα Λουτρακίου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός στην παιδική φιλαρμονική του τόπου του παίζοντας τρομπέτα και ευφώνιο και συνέχισε με σπουδές κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας, jazz αρμονίας, ενορχήστρωσης και μαθήματα φωνητικής. 

Με μουσικές επιρροές όπως ο Λοΐζος και ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και ο Ξυλούρης, Doors, Bruce Springsteen, Pink Floyd) μεγάλωσε με ερεθίσματα ετερόκλητα αλλά εξίσου σημαντικά, αφού η μουσική για εκείνον δεν έχει όρια και πλαίσια, ταμπέλες και σύνορα. 

Έχει κυκλοφορήσει 2 ολοκληρωμένα άλμπουμ («Μονόγραμμα» 2011, «Δεν ανήκω εδώ» 2013) και 4 cd singles («Πως να κρατηθώ μακριά σου» 2011, «Χωρίς εμένα μη φύγεις» 2017,«Ο Μαχητής σου» 2017, «Αγάπη»  2019)  ενώ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Η Γέφυρα». 

Το single «Ο Μαχητής σου» παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τον καλλιτέχνη για τη ΜΚΟ «Ηλιτόμηνο»  για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών. 

Το Μάιο του 2019 μαζί με την μπάντα του Sepia (που τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις  τους είναι συνεχείς, ακούραστες και χαρακτηρίζονται πάντα από το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό) έλαβαν  τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 300 συγκροτήματα και καλλιτέχνες στο διαγωνισμό του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΕΝΤΑ FM κερδίζοντας  ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την PANIK RECORDS για το τραγούδι «Αγάπη» με το οποίο συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Read 523 times

Latest from apostaktirio team