Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 11:16

Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια, "Θα Ταξιδεύω" - "Φως που τρέχει"

Written by
645
Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια, "Θα Ταξιδεύω" - "Φως που τρέχει"

Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια
"Θα Ταξιδεύω" - "Φως που τρέχει"

Μουσική: Ζωή Τηγανούρια / Στίχοι: Ηλίας Κατσούλης - Βαρτουί Βαρτανιάν 

Όσο κρατάει ακόμα η ρευστή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, κι έως ότου το κοινό να ψυχαγωγηθεί και να συμμετάσχει ξανά στη μυσταγωγία του "ζωντανού θεάματος", η ιδέα μιας δισκογραφικής παραγωγής έρχεται σα βάλσαμο, ως μία υγιής διέξοδος στην καλλιτεχνική ανάγκη για μουσική δημιουργία και έκφραση. 

Έτσι λοιπόν, η συνθέτης & βιρτουόζος του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, έχοντας διαγράψει μία σημαντική 20ετή μουσική διαδρομή, καταφέρνοντας να χτίσει την προσωπική της αισθητική ταυτότητα με συνθέσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας και ανατρεπτικής έμπνευσης, έρχεται να αναθεωρήσει δύο παλιότερες συνθέσεις της. 

Στη μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη, εμπιστεύθηκε τα δύο λυρικότερα τραγούδια της, που μεταμορφώνονται και παρουσιάζονται πλέον με τρόπο σχεδόν αριστουργηματικό. Η νέα προσέγγιση με συμφωνικό ήχο, σε συνδυασμό με την έμπειρη, λιτή και σμιλεμένη φωνή της Ελένης, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ηχοχρωμάτων και συναισθημάτων. 

Τα εκλεπτυσμένα στοιχεία που περιέχει η μουσική της Ζωής, πλούσια χρωματισμένα από τις ποιητικές γραμμές του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη και της δυναμικής Βαρτούι Βαρτανιάν, μας μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, απαραίτητο στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. 

Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία οι δύο καλλιτέχνιδες μας προτείνουν, στοχασμούς και σκέψεις, ιδεολογήματα και προβληματισμούς που "Μας ταξιδεύουν" και μας οδηγούν προς το "Φως που τρέχει"... Καλή ακρόαση!

 

Read 645 times

Latest from apostaktirio team