Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια, "Θα Ταξιδεύω" - "Φως που τρέχει"

Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια
"Θα Ταξιδεύω" - "Φως που τρέχει"
Μουσική: Ζωή Τηγανούρια / Στίχοι: Ηλίας Κατσούλης - Βαρτουί Βαρτανιάν
Όσο κρατάει ακόμα η ρευστή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, κι έως ότου το κοινό να ψυχαγωγηθεί και να συμμετάσχει ξανά στη μυσταγωγία του "ζωντανού θεάματος", η ιδέα μιας δισκογραφικής παραγωγής έρχεται σα βάλσαμο, ως μία υγιής διέξοδος στην καλλιτεχνική ανάγκη για μουσική δημιουργία και έκφραση.
Έτσι λοιπόν, η συνθέτης & βιρτουόζος του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, έχοντας διαγράψει μία σημαντική 20ετή μουσική διαδρομή, καταφέρνοντας να χτίσει την προσωπική της αισθητική ταυτότητα με συνθέσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας και ανατρεπτικής έμπνευσης, έρχεται να αναθεωρήσει δύο παλιότερες συνθέσεις της.
Στη μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη, εμπιστεύθηκε τα δύο λυρικότερα τραγούδια της, που μεταμορφώνονται και παρουσιάζονται πλέον με τρόπο σχεδόν αριστουργηματικό. Η νέα προσέγγιση με συμφωνικό ήχο, σε συνδυασμό με την έμπειρη, λιτή και σμιλεμένη φωνή της Ελένης, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ηχοχρωμάτων και συναισθημάτων.
Τα εκλεπτυσμένα στοιχεία που περιέχει η μουσική της Ζωής, πλούσια χρωματισμένα από τις ποιητικές γραμμές του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη και της δυναμικής Βαρτούι Βαρτανιάν, μας μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, απαραίτητο στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία οι δύο καλλιτέχνιδες μας προτείνουν, στοχασμούς και σκέψεις, ιδεολογήματα και προβληματισμούς που "Μας ταξιδεύουν" και μας οδηγούν προς το "Φως που τρέχει"... Καλή ακρόαση!
Latest from apostaktirio team
- Η «Μαύρη Σαμπούκα» ξαναχτυπά κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Ζίνα
- Το νέο εντυπωσιακό βίντεο του Γιώργου Τατάκη από τη Δυτική Μακεδονία για το έργο του "Καρυάτις"
- Eva Sakellari - Life Is Sweet | Official Video Clip
- Τριήμερο Σεμινάριο Αναλογικής Φωτογραφίας για την εκτύπωση στο CALDERONE, 31 Μαρτίου και 1 - 2 Απριλίου 2023
- "Κάστρα χτισμένα στα κύματα" της Μαίρης Ελευθεριάδου
- ''ΜΙΚΡΑ ΣΥΖΥΓΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ'' ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
- SWPA 2023: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!
- Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς-η ζωή και το έργο του- Επισκόπου Αθανασίου Γιέβτιτς
- «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο Από Μηχανής Θέατρο
- No Pasarán! III – Sin illusion , «Δεκέμβριος 1938 (Jemma Press)
- Αφεντούλα Ραζέλη / Αρετή Κοκκίνου – «Τίποτα» από το νέο βιβλίο - cd / «Το σ' αγαπώ του κόσμου - 16 νέοι στιχουργοί παρουσιάζουν»
- 2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023
- 7ος Διαγωνισμός "για την Άλκη Ζέη" υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
- Pablo Ruiz Picasso (1881 – 1973) Το χέρι μου μού λέει τι σκέφτομαι | Ομαδική Εικαστική Έκθεση
- Ομαδική έκθεση "Omphalos" στην Art Appel Gallery
- Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Διαγωνισμού Ποίησης της ΕΛΚ για την Καρπασία
- 'Ενα ταξίδι γεμάτο βραβεία η ταινία Take a Trip
- Αυτοτελές σεμινάριο στην Ιστορία της Τέχνης με τίτλο: Ο Σουρεαλισμός και η επίδρασή του στη Δύση
- Εργαστήρι Καλλιτεχνικού Γυμνού στο Cinemarian
- Πρόσκληση για φωτογράφους να καλύψουμε εθελοντικά αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Αθήνα