Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 12:37

Μάνια Βλαχογιάννη feat. Ζωή Τηγανούρια: «Λίγο πιο Ψηλά»

Written by
560
Μάνια Βλαχογιάννη feat. Ζωή Τηγανούρια: «Λίγο πιο Ψηλά»

Μάνια Βλαχογιάννη feat. Ζωή Τηγανούρια: «Λίγο πιο Ψηλά»

«Λίγο πιο Ψηλά»  είναι ο τίτλος της νέας μουσικής τριλογίας της crossover σοπράνο Μάνιας Βλαχογιάννη, με τη συμμετοχή της συνθέτριας και βιρτουόζου του ακορντεόν Ζωής Τηγανούρια.

Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και μουσικός Κώστας Νούσιας και τους στίχους η στιχουργός Βέρα Κλαρέβα.

Το γεμάτο τρυφερά συναισθήματα και φωτεινά ηχοχρώματα τραγούδι με τίτλο Αγγελούδι διαδέχεται το πολύ ξεχωριστό Λίγο πιο Ψηλά, ένα τραγούδι - προσωπική διαμαρτυρία και ταυτόχρονα ένα κάλεσμα για ανάταση ζωής σε έναν πραγματικά ελεύθερο κόσμο.

Το τρίτο τραγούδι με τίτλο Το Όνειρο μου μας παρασύρει σε ένα μεθυστικό στροβίλισμα πίσω στο χρόνο με τον παιχνιδιάρικο ρυθμό του και τις γοητευτικές μελωδίες του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη νέα μουσική πρόταση της πολυτάλαντης ερμηνεύτριας λαμπρύνουν επίσης με τη ερμηνεία τους διακεκριμένοι μουσικοί όπως η κορυφαία βιολοντσελίστρια ΜιρέλαΡούτση, η ταλαντούχα Αλεξάνδρα Νούσια στο βιολί, ο πολυσχιδής Γιώργος Πρινιωτάκης στην κιθάρα, ο διακεκριμένος πιανίστας Μιχάλης Παπαγεωργίου και ο εμπνευσμένος συνθέτης των τραγουδιών Κώστας Νούσιας στο σαξόφωνο και το φαγκότο.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Κώστας Νούσιας και ο συνθέτης Νίκος Φυλακτόςστο τραγούδι Λίγο πιο Ψηλά.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Η σοπράνο crossover, μουσικός και λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη κατέχει Δίπλωμα Καθηγήτριας Πιάνου από τοΕθνικό Ωδείο Αθηνών με Α' Bραβείο και Αριστείο EξαιρετικήςEπιδόσεως και Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου από τη Μουσική Ακαδημία Ρίχαρντ Στράους του Μονάχου, όπου παράλληλα σπούδασε Μονωδία και Σύγχρονο Μουσικό Θέατρο.

Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης και σε Δραματική Σχολή του Μονάχου ενώ συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην ΚρατικήΜουσική Σχολή της Πανεπιστημιακής Πόλης Garching του Μονάχου.

Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 20 δισκογραφικές δουλειές της.

Η Μάνια Βλαχογιάννη έγραψε το βιβλίο – λιμπρέτο Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, το οποίο μεταφέρθηκε ως νέα ελληνική Μοντέρνα Όπερα στη μουσικοθεατρική σκηνή σε δύο εκδοχές.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, ενώ το 2019 ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου Δημάρχου για θέματα Πολιτισμού στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. 

Η Ζωή Τηγανούρια, συνθέτης & σολίστ ακορντεόν, έχει διαγράψει μια σημαντική 20ετή μουσική διαδρομή, έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους διάσημους Έλληνες και Διεθνείς Καλλιτέχνες. Περισσότερα από 30 προσωπικά άλμπουμ και singles και περισσότερες από 200 συνθέσεις στην Ελληνική δισκογραφία, soundtracks για ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και η σύνθεσητου soundtrack της επερχόμενης ταινίας του HollywoodTangoShalomόπως και πολλές τιμητικές διακρίσεις, ανήκουν στο εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό της.

Ο μουσικός, συνθέτης και ποιητής Κώστας Νούσιας, απόφοιτος Μουσικού Πανεπιστημίου με δίπλωμα στο φαγκότο και το σαξόφωνο και σπουδές στα Ανώτερα Θεωρητικά, συνεργάστηκε με συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό και διεθνούς φήμης σολίστες και μαέστρους.

Δισκογραφικά κυκλοφορούν συνθέσεις και τραγούδια του σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών ενώ έργα του ακούστηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, Ζάππειο Κωνσταντινούπολης, Ίδρυμα Θεοχαράκη κ.ά.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο 1ο Βορειοηπειρωτικό Φεστιβάλ και στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Λαογραφίας.

Ποιήματα του απέσπασαν το βραβείο ποίησης ΑΠΟΛΛΩΝ στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, μαέστρος σε Φιλαρμονικές Δήμων της Ελληνικής Επικράτειας και μόνιμος καθηγητής μουσικής σεΜουσικό Σχολείο.

To maxi single Λίγο πιο Ψηλά είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής, το Spotify και το YouTubeαπό τη δισκογραφική εταιρία FM Records.

Artracks Recording Studios – https://www.artracks.gr/el/

Photocredits: Μάνος Μανιός στον Πολυχώρο«Αίτιον»

 

 

 

Read 560 times

Latest from apostaktirio team