Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 19:32

ΜΕΛΕΤΗ: “Στοιχεία ουτοπίας και δυστοπίας στο έργο του John Ronald Reuel Tolkien”, του Ηλία Διακαντώνη

13572
Rate this item
(1 Vote)
ΜΕΛΕΤΗ: “Στοιχεία ουτοπίας και δυστοπίας στο έργο του John Ronald Reuel Tolkien”, του Ηλία Διακαντώνη

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο:

“Στοιχεία ουτοπίας και δυστοπίας στο έργο του John Ronald Reuel Tolkien”, του Ηλία Διακαντώνη

Είδος: Μελέτη
Σελίδες: 266
ISBN: 978-618-85116-4-4
Μαλακό εξώφυλλο
Διάσταση 17 Χ 24
Έτος Έκδοσης: 2021
Τιμή: 16,70 ευρώ

Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Η πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου μας είναι ότι έχουμε σκάψει ένα αρκετά βαθύ λάκκο για τους εαυτούς μας. Ξέρουμε πώς να βγούμε από αυτόν; Ξέρουμε τελικά πού θέλουμε να είμαστε; Ποιος θυμάται πια τι συνιστά μια πλούσια και βαθιά κουλτούρα της ζωής;

Κεντρικός άξονας της παρούσας έκδοσης είναι, η αποσαφήνιση των όρων «ουτοπία» και «δυστοπία» και η ανίχνευση των εν λόγω στοι- χείων στο τρίτομο έργο του Τόλκιν «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» χρησιμοποιώντας επικουρικά και τα έργα του ίδιου συγγραφέα «Σιλμαρίλλιον» και «Χόμπιτ».

Ο Τόλκιν έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ακριβές και πολύπλευρο μοντέλο βάσει του οποίου μπορούμε να κρίνουμε το σύγχρονο κόσμο μας και να σταθμίσουμε τα πλεονεκτήματα και τις ελπίδες μας. Διερευνά τις βαθύτερες διαστάσεις της ανθρωπιάς μας, τη δύναμη και το μεγαλείο της και ανυψώνει την ίδια την εικόνα της ανθρωπότητας σε υψηλότερα επίπεδα αντίληψης. Βοηθά τον αναγνώστη να εξερευνήσει την αυτο-παγίδευση της ανθρωπότητας και να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ…

Ο Ηλίας Διακαντώνης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Ιαλυσό της Ρόδου. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάτοχος Διπλώματος Ειδικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος», πτυχιούχος Αρχαιολογίας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Παιδικό Βιβλίο & Παιδαγωγικό Υλικό» του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Αρχαιολογίας & Εκπαίδευσης του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2003 εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/στοιχεία-ουτοπίας-και-δυστοπίας-στο-έ/

 

 

Read 13572 times Last modified on Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 19:14