Με τα λόγια (γίνεται): Περιδιάβαση στην νεοελληνική ποίηση με την Δήμητρα Κωτούλα

«Με τα λόγια (γίνεται)»
Η αλμυρή ουσία της γλώσσας: Στίχοι έξω απ' τα βιβλία
Μια προσωπική περιήγηση στην νεοελληνική ποίηση
με την Δήμητρα Κωτούλα
H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» συνεχίζουν τον εορτασμό των 10 τους χρόνων, παρουσιάζοντας διαδικτυακή εκδήλωση με την ποιήτρια Δήμητρα Κωτούλα. Αυτή η εκδήλωση, όπως όλες οι προηγούμενες ποιητικές συναντήσεις φέτος, συνδυάζει την επέτειο του «Με τα λόγια (γίνεται)» με έναν κάπως «λοξό», δια της ποιήσεως, εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Η εκδήλωση προβάλλεται την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, στις 19:30, στα Youtube κανάλια της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Με τα λόγια (γίνεται) και στο facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Το φετινό πρόγραμμα του «Με τα λόγια (γίνεται)» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τρεις εκδηλώσεις στις οποίες δύο ποιήτριες και ένας ποιητής ξεδιπλώνουν μια προσωπική περιδιάβαση στην νεοελληνική ποίηση από τον 19ο ως τον 21ο αιώνα. Επιλέγουν, διαβάζουν και σχολιάζουν ποιήματα που αποτελούν μέρος του προσωπικού τους «κανόνα». Από τις/ους «μείζονες» δημιουργούς, παρουσιάζουν κάτι ενδεχομένως πιο «κρυφό» – αλλά και συστήνουν κάποια «κρυμμένα διαμάντια» λιγότερο δημοφιλών ποιητ(ρι)ών. Στην τρίτη προσωπική ποιητική διαδρομή με ποιήματα από τον Σολωμό έως σήμερα, ξεναγός είναι η Δήμητρα Κωτούλα.
Η Δήμητρα Κωτούλα σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Τρεις νότες για μια μουσική (2004) και Η επίμονη αφήγηση (2017). Ποιήματα, δοκίμια και μεταφράσεις της, κυρίως από το έργο των αμερικανίδων ποιητριών Louise Glück, Jorie Graham και Sharon Olds, έχουν παρουσιαστεί σε ευρωπαϊκά και διεθνή ποιητικά φεστιβάλ και δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά (Ποιητική, ΦΡΜΚ, The Books' Journal, Poetry Review, The Columbia Review, The Mid-American Review, World Literature Today, New Poetry in Translation, Lyrik Vännen κ.ά.). Η ποίησή της έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες. Σύντομα θα κυκλοφορήσει επιλογή από το έργο της στην Αμερική σε μετάφραση της ποιήτριας Maria Nazos. Υπό έκδοση επίσης είναι η τρίτη ποιητική της συλλογή Θα ήσουν παντελώς ανυπεράσπιστος καθώς και η μετάφραση (σε συνεργασία με τον Χάρη Βλαβιανό) του τελευταίου βιβλίου της βραβευμένης με Νομπέλ, Louise Glück.
Πληροφορίες
Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.hau.gr/culture
Με τα λόγια (γίνεται), www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai/ metalogiaginetai.blogspot.gr
Latest from apostaktirio team
- Η «Μαύρη Σαμπούκα» ξαναχτυπά κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Ζίνα
- Το νέο εντυπωσιακό βίντεο του Γιώργου Τατάκη από τη Δυτική Μακεδονία για το έργο του "Καρυάτις"
- Eva Sakellari - Life Is Sweet | Official Video Clip
- Τριήμερο Σεμινάριο Αναλογικής Φωτογραφίας για την εκτύπωση στο CALDERONE, 31 Μαρτίου και 1 - 2 Απριλίου 2023
- "Κάστρα χτισμένα στα κύματα" της Μαίρης Ελευθεριάδου
- ''ΜΙΚΡΑ ΣΥΖΥΓΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ'' ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
- SWPA 2023: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!
- Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς-η ζωή και το έργο του- Επισκόπου Αθανασίου Γιέβτιτς
- «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο Από Μηχανής Θέατρο
- No Pasarán! III – Sin illusion , «Δεκέμβριος 1938 (Jemma Press)
- Αφεντούλα Ραζέλη / Αρετή Κοκκίνου – «Τίποτα» από το νέο βιβλίο - cd / «Το σ' αγαπώ του κόσμου - 16 νέοι στιχουργοί παρουσιάζουν»
- 2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023
- 7ος Διαγωνισμός "για την Άλκη Ζέη" υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
- Pablo Ruiz Picasso (1881 – 1973) Το χέρι μου μού λέει τι σκέφτομαι | Ομαδική Εικαστική Έκθεση
- Ομαδική έκθεση "Omphalos" στην Art Appel Gallery
- Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Διαγωνισμού Ποίησης της ΕΛΚ για την Καρπασία
- 'Ενα ταξίδι γεμάτο βραβεία η ταινία Take a Trip
- Αυτοτελές σεμινάριο στην Ιστορία της Τέχνης με τίτλο: Ο Σουρεαλισμός και η επίδρασή του στη Δύση
- Εργαστήρι Καλλιτεχνικού Γυμνού στο Cinemarian
- Πρόσκληση για φωτογράφους να καλύψουμε εθελοντικά αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Αθήνα