Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 09:39

Online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, Petit Plan: Americana (29-3 έως 2-4)

Written by
565
Online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, Petit Plan: Americana (29-3 έως 2-4)

Petit Plan: Americana (29-3 έως 2-4)

Online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Petit Plan παρουσιάζει το πρώτο online φεστιβάλ αμερικανικών ταινιών μικρού μήκους, “Petit Plan: Americana”. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 29 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου με δωρεάν πρόσβαση για όλη την Ελλάδα και ελληνικούς υπότιτλους από την ιστοσελίδα https://video.petitplan.org/

Το “Petit Plan: Americana” αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, που σκοπό έχει να αναδείξει το σύγχρονο κινηματογραφικό πρόσωπο των ΗΠΑ, πέρα από τα μεγάλα στούντιο και τους ήδη γνωστούς δημιουργούς. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προβάλλονται φέτος περισσότερες από 30 ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους που έχουν διακριθεί και συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και απευθύνονται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Πρόκειται για ταινίες που εστιάζουν στον αμερικανικό τρόπο ζωής και θίγουν κοινωνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό, ο ρατσισμός, ο σχολικός εκφοβισμός και η διαφορετικότητα, αλλά και ζητήματα που αφορούν στο νεανικό κοινό με σκοπό την δημιουργία συζήτησης για τα διαφορετικά αλλά και κοινά σημεία με την σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα του “Petit Plan: Americana” είναι χωρισμένο σε τρία διαγωνιστικά τμήματα:

Καλύτερη Αμερικανική Ταινία

Καλύτερη Παιδική Ταινία

Καλύτερη Ταινία με Έμφαση στη Διαφορετικότητα

Παράλληλα, υπάρχει και Βραβείο Κοινού, για το οποίο πραγματοποιείται online ψηφοφορία από το κοινό.

Τα βραβεία των διαγωνιστικών τμημάτων θα δώσει 3μελής κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους (αλφαβητικά): Σουλτάνα-Τατιάνα Κουμούτση, Πρόεδρο Αthens International Short Film Festival Psarokokalo, Λίλα Μανιώτη, Διευθύντρια Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και Ζωή Μαντά, Διευθύντρια Φωτογραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την κριτική επιτροπή και το πρόγραμμα στο συνημμένο Δελτίο Τύπου.

Ημερομηνία
29 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2021

Διεύθυνση
Online από την ιστοσελίδα https://video.petitplan.org

Παρακολούθηση
Ελεύθερη online

ΠληροφορίεςΔιεύθυνση Πολιτιστικών
210 3680052
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.hau.gr/culture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 565 times

Latest from apostaktirio team