Print this page
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 09:58

Με τα λόγια (γίνεται) - Μέλισσα! Περιμένω να φανείς!

Written by
497
Με τα λόγια (γίνεται) - Μέλισσα! Περιμένω να φανείς!

"Bee! I am expecting you /

Μέλισσα! Περιμένω να φανείς!"*

Ποιητικές επιστολές από εκείνη προς εκείνη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» ξεκινούν την 11η περίοδό τους παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα στην γυναικεία ποίηση. Δώδεκα Ελληνίδες συγγραφείς της νεότερης γενιάς γράφουν ένα ποίημα-επιστολή απευθυνόμενες σε έναν γυναικείο χαρακτήρα-δημιούργημα μιας ποιήτριας προηγούμενης γενιάς. Η εκδήλωση προβάλλεται την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, στις 19:30, στα κανάλια YouTube της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Με τα λόγια (γίνεται) και στο Facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Αυτή την πρώτη χρονιά της δεύτερης δεκαετίας τού, το "Με τα λόγια (γίνεται)", o  ιδρυτής και επιμελητής του Παναγιώτης Ιωαννίδης προσκαλεί "εν λευκώ" βασικούς συντελεστές των μέχρι τώρα εκδηλώσεων –ποιητ(ρι)ες και μεταφραστ(ρι)ες- να επιμεληθούν πέντε από τις έξι φετινές εκδηλώσεις. Την εκδήλωση του Νοεμβρίου επιμελείται η ποιήτρια Παυλίνα Μάρβιν.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Μαρία Αγγελοπούλου, Στέλλα Βοσκαρίδου, Άνια Βουλούδη, Σίσσυ Δουτσίου, Ράνια Καραχάλιου, Μαίρη Κλιγκάτση, Ελένη Κοσμά, Χριστιάνα Μυγδάλη, Σταυρούλα Παπαδάκη, Έλενα Πολυγένη, Γεωργία Πονηράκου, και  Γιώτα Τεμπρίδου.

Η Παυλίνα Μάρβιν γεννήθηκε το 1987. Το πρώτο της βιβλίο, Ιστορίες απ' όλον τον κόσμο μου (Κίχλη 2017), έλαβε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα «Γιάννης Βαρβέρης» της Εταιρείας Συγγραφέων. Σπούδασε Ιστορία, και ολοκληρώνει την διδακτορική της διατριβή σε θέματα κρατικής πολιτικής βιβλίου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως συγγραφέας και περφόρμερ, έχει προσκληθεί σε πλήθος λογοτεχνικών και διακαλλιτεχνικών φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Poetry on Stage / University of Brighton, ΣΑΡΔΑΜ, Goranovo proljeće, κ.ά). Υπήρξε συνδημιουργός και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού "Τεφλόν" (2008-2012) και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού "Άνω Κάτω Τελεία: Σημεία για το βιβλίο και την ανάγνωση". Υπήρξε συνιδρύτρια της ΚοινΣΕπ «Τώρα Παίζουμε» και, από το 2012, εμψυχώνει εργαστήρια δημιουργικών, λογοτεχνικών και θεατρικών πειραμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε ποικίλους χώρους. Μεταξύ 2016-2020, εργάστηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ως υπεύθυνη του γενικού πολιτιστικού προγράμματος της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) και ως συντονίστρια εκθέσεων ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό. Εμπνεύστηκε, δημιούργησε και συντόνισε το Φεστιβάλ Λογοτεχνικής Performance της ΔΕΒΘ κατά τα έτη 2017-2020. Εργάζεται στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Istorima".

*μτφρ.: Ερρίκος Σοφράς, στο: Έμιλυ Ντίκινσον, 44 ποιήματα και 3 γράμματα (Το Ροδακιό, 2005)

Ημερομηνία

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, 19:30

Διεύθυνση

YouTube-Ελληνοαμερικανική Ένωση / Facebook-Ελληνοαμερικανική Ένωση

YouTube-Με τα λόγια (γίνεται)

Παρακολούθηση

Ελεύθερη online

Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.hau.gr/culture

Με τα λόγια (γίνεται), metalogiaginetai.blogspot.gr www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai/

 

 

 

 

 

 

Read 497 times

Latest from apostaktirio team