Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 16:19

Παιδικό βιβλίο: ''Ενσυναίσθηση θα πει… νιώθω εγώ όπως κι εσύ!'' της Κατερίνας Τζούρτζου (Εκδόσεις Αποστακτήριο)

Rate this item
(0 votes)
Παιδικό βιβλίο: ''Ενσυναίσθηση θα πει… νιώθω εγώ όπως κι εσύ!'' της Κατερίνας Τζούρτζου (Εκδόσεις Αποστακτήριο)

Παιδικό βιβλίο: ''Ενσυναίσθηση θα πει… νιώθω εγώ όπως κι εσύ!'' της Κατερίνας Τζούρτζου

''Ενσυναίσθηση θα πει… νιώθω εγώ όπως κι εσύ!''
''Empathy means… I feel the way you do!''
Δίγλωσσο Παιδικό βιβλίο (Ελληνικά – Αγγλικά)
Συγγραφέας: Κατερίνα Τζούρτζου
Εικονογράφηση: Βίκυ Δελή
Απόδοση στα Αγγλικά: Ιουλία Κοκκίδου
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Σελίδες: 36
ISBN: 978-618-5625-13-9
Έτος Έκδοσης 2022
Διάσταση 22 Χ 22
Μαλακό εξώφυλλο
Τιμή: 11 ευρώ 
 

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Τέσσερα αγαπημένα ζωάκια ζούνε μέσα στο δάσος και περνούν κάθε μέρα υπέροχα! Παίζουν, γελούν και χαίρονται τη ζωή! Όμως ο Χάρης ο σκίουρος θα έχει ένα μικρό ατύχημα και θα χάσει το ένα του δοντάκι. Πώς θα αντιδράσουν άραγε οι φίλοι του βλέποντάς τον χωρίς το δόντι του; Τι θα του πουν ακούγοντάς τον να μην μπορεί να μιλήσει καθαρά και γιατί ο Χάρης δεν θα πάει στο σχολείο του; Η δασκάλα τους, η Σοφή κουκουβάγια, θα αναλάβει να εξηγήσει στη Λίτσα, τον Θάνο και τη Ρίνα το λάθος τους αλλά και τη σημασία της έννοιας «Ενσυναίσθηση». Ότι πρέπει δηλαδή να σκέφτονται πάντα πώς θα ένιωθαν οι ίδιοι αν βρίσκονταν στη θέση οποιουδήποτε αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. 

Μέσα από αυτήν την ιστορία, τα παιδιά μαθαίνουν και κατανοούν την αξία της Ενσυναίσθησης. Μιας από τις βασικότερες αρχές της κοινωνικής συμπεριφοράς, ώστε να αντιμετωπίζουν με σωστό τρόπο όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και να μην τους δημιουργούν άσχημα συναισθήματα, όπως ντροπή, φόβο και ανασφάλεια. 

*** 

Four little animals, who are dear friends, live in the forest and have a wonderful time every day! They play, laugh, and enjoy their life! However, Harry the squirrel will have a little accident and will lose one of his little teeth. How will his friends react when they see him without his tooth? What will they tell him when they hear that he can’t speak clearly? And why won’t Harry go to school? Their teacher, the Wise owl, will try to explain to Litsa, Thanos, and Rina their mistake. She will also explain to them the importance of the meaning of “Empathy”, and that they should always think about how they would feel if they were in place of anyone who faces a problem. 

Through this story, children can learn how to understand the value of Empathy, which is one of the most basic principles of social behaviour, so that they can treat those who face a problem the right way and not evoke bad emotions in them, such as shame, fear, and insecurity. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: 

H Κατερίνα Τζούρτζου κατάγεται από το ορεινό χωριό Λάκκα Γιαννιτσών του Νομού Πέλλας, ενώ πλέον κατοικεί στην κωμόπολη της Σκύδρας, με τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια υπηρετεί με ζήλο τη Δημόσια Εκπαίδευση. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έχοντας λάβει ειδίκευση στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Η αγάπη της για τα παιδιά και η θέλησή της να προσφέρει τα μέγιστα στη Δημόσια Εκπαίδευση, την ωθεί στο να παίρνει τακτικά μέρος σε διάφορες επιμορφώσεις και σεμινάρια. Η καθημερινή επαφή της με τα παιδιά και η αγάπη της για τα παιδικά βιβλία τής δημιουργούν την επιθυμία να ονειρεύεται έναν κόσμο και μια κοινωνία με περισσότερη Ενσυναίσθηση! 

Apostaktirio books link: https://www.apostaktirio-books.gr/product/ενσυναίσθηση-θα-πει-νιώθω-εγώ-όπως-κι/

 

Read 7497 times Last modified on Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 17:58