Print this page
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 08:48

Δωρεάν ελληνικό ντοκιμαντέρ για την τέχνη της φωτογραφίας στο διαδίκτυο

Written by
520
Δωρεάν ελληνικό ντοκιμαντέρ για την τέχνη της φωτογραφίας στο διαδίκτυο

Δωρεάν ελληνικό ντοκιμαντέρ για την τέχνη της φωτογραφίας στο διαδίκτυο

ΓΙΑΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ, 67 min, 2020

Ένα ντοκιμαντέρ για τη φωτογραφία και τους εραστές της.

Σενάριο, σκηνοθεσία, μοντάζ, παραγωγή: Ανδρέας Κατσικούδης

Ακολουθήσαμε 5 φωτογράφους και μια φωτογραφική ομάδα σε 5 ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κέρκυρα, Ιστιαία) και στο Βουκουρέστι. Είδαμε πώς δουλεύουν στο δρόμο ή πώς σκηνοθετούν τις φωτογραφίες τους. Συζητήσαμε μαζί τους για να καταλάβουμε το πάθος τους, τον τρόπο δουλειάς τους, τους στόχους τους και το ρόλο της φωτογραφίας στη ζωή τους. Επιπλέον είδαμε τις όμορφες πόλεις τους μέσα από τα δικά τους μάτια. Είναι ένα ντοκιμαντέρ που αφορά τον τρόπο που τόσοι πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας χρησιμοποιούν για να εκφραστούν και για να αντιμετωπίσουν τα προσωπικά τους προβλήματα. Η φωτογραφία είναι μια τέχνη για τον κάθε άνθρωπο, αλλά πρώτα πρέπει κανείς να καταλάβει τη γλώσσα και τις δυνατότητές της, για να έχει τα αποτελέσματα που θέλει.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (14ο Docfest), στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (2020), στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ηπείρου (West Side Mountains 2021), στο Doc Market (23η Αγορά Ντοκιμαντέρ) του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» (Ναύπλιο 2021) και στο Πανόραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» (Καστελλόριζο, 2022).

Επίσης έχει προβληθεί σε διάφορους άλλους χώρους όπως το Συνεργατικό Καφενείο «Μπεντρεντίν» στην Ορεστιάδα, τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και το Cinemarian.

*Ανέβηκε στο διαδίκτυο για δωρεάν παρακολούθηση σε HD ποιότητα το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Κατσικούδη «ΓΙΑΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ».

Σύνδεσμος με όλη την ταινία σε HD: https://youtu.be/HuZ1pjLL5qI

O Α.Κ. είναι εκπαιδευτικός, φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας.

Πληροφορίες για το σκηνοθέτη: www.andreaskatsikoudis.com

Read 520 times

Latest from apostaktirio team