''Αφαιρετική Μέθοδος - Βαθύ Σκούρο Μπλε'' Γεωργία Πετούλη Γλάρου
Αφαιρετική Μέθοδος - Βαθύ Σκούρο Μπλε
Γεωργία Πετούλη Γλάρου
Ένα ερωτικό μυθιστόρημα συνωμοσίας...
Οπισθόφυλλο
Η Λιζ στεκόταν µπροστά στην τζαµαρία του µικρού της δωµατίου και κοίταζε τη θάλασσα. Ξαφνικά, γύρισε το κεφάλι της προς το µέρος του και είπε ενθουσιασµένη: «Τοµ, αγόρι µου, σήµερα προβλέπεται να είναι µια ιδιαίτερα εξαιρετική µέρα, µόλις πέρασαν από µπροστά µου δυο ερωτευµένοι υπεροπτικοί γλάροι, και ξέρεις, οι γλάροι που φλερτάρουν είναι το γούρι µας!».
Είχε τη βεβαιότητα ότι διέθετε τον µηχανισµό που του εξασφάλιζε τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων, των ερωµένων, των εχθρών. Πίστευε ότι είχε προικιστεί µε την ικανότητα να οδηγεί τους ανθρώπους και τα γεγονότα εκεί που βόλευαν τον ίδιο. Όπως και στις τρεις προηγούµενες περιπτώσεις που είχε αναλάβει αποστολή, ο Λεόν έλαβε µήνυµα στο κινητό του, που τον ενηµέρωνε ότι στην ταχυδροµική θυρίδα που είχε ανοιχτεί στο όνοµά του, υπάρχουν έγγραφα, οδηγίες και προκαταβολή. Μόλις επέστρεψε από το ταχυδροµείο, άνοιξε τον φάκελο και βρήκε µια δεσµίδα µε χρήµατα, δύο φωτογραφίες µε το πρόσωπο ενός κοριτσιού, δεκατρείς εκτυπωµένες σελίδες και ένα εισιτήριο κινηµατογράφου µε ηµεροµηνία της ίδιας ηµέρας. Η πρώτη σελίδα ανέφερε «Έχεις στη διάθεσή σου µία εβδοµάδα για να σε εµπιστευτεί» και τίποτα άλλο.
Και ξαφνικά, την είδε να µπαίνει.
Ένα κορίτσι µε σγουρά µαλλιά, φορώντας ένα κόκκινο µπουφάν και κρατώντας µια κόκκινη οµπρέλα, µπήκε µέσα στην αίθουσα. Τίποτα το ιδιαίτερο, σκέφτηκε ο Λεόν. Έβγαλε το ρολόι πολυτελείας από τον καρπό του και το έχωσε βαθιά στην τσέπη του τζάκετ που φορούσε.
Η συγγραφέας
Η Γεωργία Πετούλη, το γένος Γλάρου, σπούδασε στο ΑΠΘ, ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον ιδιωτικό τοµέα ως οικονοµολόγος. Το 2015 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Bridge Γυναικών Ελλάδος και στη συνέχεια αφιερώθηκε µε πάθος στη συγγραφή. «Η Αφαιρετική Μέθοδος» είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε και είναι ένα κοινωνικό ερωτικό µυθιστόρηµα συνωµοσίας. Βρίσκει γοητευτικό να περιγράφει χαρακτήρες και καταστάσεις εντός και εκτός πραγµατικότητας και πιστεύει ότι η συγγραφή πρέπει να είναι ανυπάκουη, τολµηρή και απρόβλεπτη.
«Όταν η φαντασία συναντάει την πραγµατικότητα, αποκτάς το δικαίωµα να ανατρέψεις τα πάντα, ακόµα και την ίδια τη φαντασία».
Latest from apostaktirio team
- Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2026 - Ελληνοαυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος
- ''Nothing to Hide'': Μια παράσταση για όσους τολμούν να φανούν
- 22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος για το έτος 2026 από την Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδας
- "Αρμονία – Ανάμεσα στο χρώμα και την ύλη", ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών
- Εθελοντική Αιμοδοσία από την ομάδα «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»
- «Λυσιστράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
- Ένα νέο single | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ Feat Χριστίνα Τσεμαλίδου | ''ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ'' & ''ΖΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ''
- Παραδοσιακό γλέντι στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου από τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Η Ροδιά»
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι»
- 8ο PHOTONET GALLERY - ΑΘΗΝΑ, "ΜΕΛΑΝΥΘΡΟΣ"
- Ledisi (US) “For Dinah” live στην Αθήνα
- Θανάσης Σαμαράς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» | Stand Up Comedy
- Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας
- NAOMI MUTOH "La Pesanteur et la Grâce" SOLO BUTOH PERFORMANCE
- SWAN — Το Ακροβατικό υπερθέαμα της Κίνας που κατέκτησε το Μπολσόι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- H Χρυσάνθη Ιακώβου σχολιάζει τη συλλογή διηγημάτων του Τάσου Χανλίογλου «Να σε παρηγορήσω ήρθα», Εκδόσεις Αποστακτήριο
- ΔΟΓΜΑ ΜΠΕΓΚΙΝ: Ένα ταξίδι στο εφιαλτικό 2125 από την Ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ
- «ΕΓΚΑΤΟΝ 2» του Αργύρη Χριστομάγνου
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση "Σώμα καλοκαιριού"