Συλλογές ποίησης για την ανεξίτηλη παρουσία του έρωτα στη ζωή μας

Συλλογές ποίησης για την ανεξίτηλη παρουσία του έρωτα στη ζωή μας
Εξομολογήσεις ψυχής για τον έρωτα και την ύψιστη σημασία της κάθε στιγμής
‘’Για λίγο έρωτα’’ της Σοφίας Σταθάκη από τις Εκδόσεις Πηγή
Θα τα άφηνα όλα για σένα. «Είσαι πολύ καλός άνθρωπος», μου είπες. Δεν είμαι καλή, είμαι ερωτευμένη. Έπαψα καιρό να είμαι καλή. Έχεις τα πιο όμορφα χέρια του κόσμου. Αλλά έπρεπε να ξέρω, πως αυτά δεν μπορούν να με κρατήσουν, να με ταΐσουν, να με σκεπάσουν, να με ξεσκίσουν, να με απογειώσουν. Όσες φορές κι αν σκέφτηκα να σ' αφήσω, ερχόμενη να σ' το πω, αισθανόμουν πως ανέβαζα πυρετό. Ύστερα σε κοιτούσα κι ήθελα να σ' αγκαλιάσω με όλο μου τον εαυτό. Κι έπρεπε να το ξέρεις ήδη, πως ο έρωτας δεν είναι καλή πράξη... είναι κάτι άγριο, πιο άγριο κι από το φίδι, κι από τον κεραυνό, ένα βήμα πριν τη μανία. Μα το μυαλό σου όλο μετράει τον χρόνο, βάζει σε τάξη τον χώρο. Μακάρι, όχι μια μέρα να γυρίσεις, μακάρι μια μέρα να ερωτευτείς. Όχι, όχι εμένα. Τον Έρωτα!
Η Σοφία Σταθάκη γεννήθηκε τον Μάιο του 1998 στα Χανιά και κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, τη στιχουργική και αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στη σύνθεση και την παραγωγή τραγουδιών. Το 2017 ξεκίνησε να φοιτά στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ συγχρόνως, παρακολούθησε έναν τριετή κύκλο μαθημάτων θεάτρου.
Latest from apostaktirio team
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
- Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)