Κωμωδία Παρουσίαση ποιητικής συλλογής
Κωμωδία Παρουσίαση ποιητικής συλλογής
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή των Γιάννη Στίγκα και Νικόλα Ευαντινού Κωμωδία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
Οι ποιητές, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου τους από τις Εκδόσεις Άγρα (2021), συζητούν με τους συγγραφείς Νίκο Χρυσό και Θωμά Τσαλαπάτη και με τον φιλόλογο και μουσικό Γιάννη Μανιάτη.
Σημειώνει ο εκδότης: 99 και ένα ποιήματα. Ένα μεταμφιεσμένο λεξικό, ένα καλειδοσκόπιο για παιδιά που μεγάλωσαν ή τα αραδιασμένα εξαρτήματα μιας Χρονομηχανής; Ένα είναι σίγουρο. Εδώ προβάλλεται μια χειρονομία που κυριολεκτεί: Δηλώνει την ωμότητα της αγάπης. Έτσι εξηγείται και η δαντική μηχανική του βιβλίου. Πώς δηλαδή μαθαίνει κανείς να βαδίζει κατακόρυφα. Προς τα κάτω και προς τα πάνω. H Κωμωδία καλεί τον αναγνώστη να αναμετρηθεί μαζί της με την ευχή να συμφιλιωθεί με τον εαυτό της. Γιατί αν σε κάτι πιστεύει το εν λόγω βιβλίο είναι στη δύναμη του καθρέφτη. Οι συγγραφείς Γιάννης Στίγκας και Νικόλας Ευαντινός, με συν-θέσεις και αντιθέσεις, με καλοτροχισμένη ειρωνεία, με ψυχραιμία και χιούμορ, κυρίως, με μια βαθιά έγνοια για την ανθρώπινη μοίρα, αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τους αναγνώστες ως τον Παράδεισο. Ίσως και λίγο μακρύτερα.
Για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν, η εκδήλωση μεταδίδεται και με live streaming από την σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Για το βιβλίο μιλούν οι: Νίκος Χρυσός, Συγγραφέας, Θωμάς Τσαλαπάτης, Συγγραφέας, Γιάννης Μανιάτης, Φιλόλογος/Μουσικός και οι συγγραφείς Γιάννης Στίγκας και Νικόλας Ευαντινός
Ημερομηνία: Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, 19:30
Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Είσοδος: Ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση
Το Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης είναι COVID FREE (είσοδος μόνο επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης)
Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (2103680052) www.hau.gr
Latest from apostaktirio team
- Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2026 - Ελληνοαυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος
- ''Nothing to Hide'': Μια παράσταση για όσους τολμούν να φανούν
- 22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος για το έτος 2026 από την Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδας
- "Αρμονία – Ανάμεσα στο χρώμα και την ύλη", ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών
- Εθελοντική Αιμοδοσία από την ομάδα «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»
- «Λυσιστράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
- Ένα νέο single | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ Feat Χριστίνα Τσεμαλίδου | ''ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ'' & ''ΖΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ''
- Παραδοσιακό γλέντι στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου από τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Η Ροδιά»
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι»
- 8ο PHOTONET GALLERY - ΑΘΗΝΑ, "ΜΕΛΑΝΥΘΡΟΣ"
- Ledisi (US) “For Dinah” live στην Αθήνα
- Θανάσης Σαμαράς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» | Stand Up Comedy
- Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας
- NAOMI MUTOH "La Pesanteur et la Grâce" SOLO BUTOH PERFORMANCE
- SWAN — Το Ακροβατικό υπερθέαμα της Κίνας που κατέκτησε το Μπολσόι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- H Χρυσάνθη Ιακώβου σχολιάζει τη συλλογή διηγημάτων του Τάσου Χανλίογλου «Να σε παρηγορήσω ήρθα», Εκδόσεις Αποστακτήριο
- ΔΟΓΜΑ ΜΠΕΓΚΙΝ: Ένα ταξίδι στο εφιαλτικό 2125 από την Ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ
- «ΕΓΚΑΤΟΝ 2» του Αργύρη Χριστομάγνου
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση "Σώμα καλοκαιριού"