Blank Wall Gallery Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του βραβευμένου Φωτογράφου Alain Schroeder
Ατομική έκθεση
Alain Schroeder
“Three Stories”
Έναρξη έκθεσης: Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, 21:00
Blank Wall Gallery
Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη
[p]+30.211.4052.138 [m]+30.694.3868.124 www.blankwallgallery.com
Επιμέλεια Έκθεσης: Alain Schroeder
Διάρκεια έκθεσης: Από 5 Σεπτεμβρίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2026
Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει τον εκθεσιακό της κύκλο για την περίοδο 2026–2027 με τρεις δυνατές φωτογραφικές ιστορίες του Βέλγου φωτορεπόρτερ Alain Schroeder: “Climate Injustice”, “Coal Survivors” και “Kim City”.
Μαζί, αυτές οι τρεις ενότητες εξερευνούν κοινότητες που βρίσκονται στο σημείο όπου συναντώνται η περιβαλλοντική κρίση, οι πολιτικές συγκρούσεις και η κοινωνική ανισότητα.
Από τα ευάλωτα στις κλιματικές αλλαγές τοπία του Μπανγκλαντές, μέχρι τα εγκαταλειμμένα ανθρακωρυχεία της ανατολικής Ουκρανίας και τους αυστηρά ελεγχόμενους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ, ο Schroeder στρέφει τον φακό του σε ανθρώπους και τόπους που διαμορφώνονται από δυνάμεις πολύ μεγαλύτερες από τους ίδιους. Οι φωτογραφίες του ξεπερνούν τους τίτλους των ειδήσεων και τα στατιστικά στοιχεία, αποκαλύπτοντας τις προσωπικές πραγματικότητες κοινοτήτων που έρχονται αντιμέτωπες με τον εκτοπισμό, τις οικονομικές δυσκολίες, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την πολιτική απομόνωση.
Με περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας, ο Schroeder έχει διαμορφώσει μια διεθνώς αναγνωρισμένη πορεία, καταγράφοντας κοινωνικά ζητήματα, κοινότητες που συχνά παραμένουν στο περιθώριο και ανθρώπινες ιστορίες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το έργο του έχει τιμηθεί με μερικές από τις σημαντικότερες διακρίσεις της διεθνούς φωτογραφίας, μεταξύ των οποίων 3 βραβεία World Press Photo, 8 βραβεία POYI (Picture of the Year International), 10 Siena Photo Awards, 9 Travel Photographer of the Year, 5 Trieste Photo Awards και 4 Istanbul Photo Awards. Έχει επίσης λάβει διακρίσεις από τη Nikon Japan και άλλους σημαντικούς διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς.
Μέσα από αυτές τις τρεις διαφορετικές, αλλά αλληλένδετες ιστορίες, η έκθεση προσκαλεί το κοινό να κοιτάξει πιο προσεκτικά πραγματικότητες που συχνά βρίσκονται μακριά, παραμένουν κρυμμένες ή ελέγχονται αυστηρά.
Η Climate Injustice εξετάζει τις ανθρώπινες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Η Coal Survivors καταγράφει τις κοινότητες που έμειναν πίσω μετά τη βιομηχανική παρακμή, ενώ η Kim City προσφέρει μια σπάνια ματιά στην καθημερινή ζωή της Βόρειας Κορέας.
Συνολικά, τα έργα μάς καλούν να αναλογιστούμε όχι μόνο τις δυνάμεις που μεταμορφώνουν τον κόσμο μας, αλλά και την ανθεκτικότητα, την αξιοπρέπεια και την ευαλωτότητα των ανθρώπων που ζουν μέσα σε αυτές τις αλλαγές. Οι φωτογραφίες του Schroeder τοποθετούν την ανθρώπινη εμπειρία στο επίκεντρο, δημιουργώντας ένα συγκλονιστικό πορτρέτο ενός κόσμου που αλλάζει με ταχύτητα.
Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε από κοντά τις δυνατές ιστορίες του Alain Schroeder και να ανακαλύψετε τις ανθρώπινες πραγματικότητες πίσω από αυτές τις ξεχωριστές φωτογραφίες.
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες:
www.blankwallgallery.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
[p]+30.211.4052.138
[m]+30.694.7725.521
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα – Τρίτη
Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 21:30
Σάββατο: 12:30-14:30
Latest from Super User
- GiGiFeS: Δύο live εμφανίσεις τον Σεπτέμβριο σε Άρτεμιδα και Βριλήσσια
- Βέλο Κορινθίας: το θεατρικό δρώμενο «Ιωνία – Δάκρυ μνήμης» την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ., στο «ΑΧΕΠΑΝΣ» με είσοδο ελεύθερη
- Οι ΠΥΞ ΛΑΞ στο ανοιχτό αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών στις 22 Αυγούστου
- Θ΄ Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2025–2026: Επαναληπτική Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων & Πρόσκληση στην Τελετή Απονομής
- “Star Ovation – Το Rock που δεν ξεχάσαμε | Summer Edition” στον Κορυδαλλό. Starovas Band + Γ. Γιοκαρίνης
- Αγγελική Βλαχάκη "Περίμενέ με". Νέο τραγούδι
- Η Blank Wall Gallery στη Βιέννη
- "Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο της Μαντινείας!
- Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο προκηρύσσουν τον 4ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: "Γυναικοκτονία", σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης»
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ – ΜΟΡΦΟΥ
- Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «MyCenae». Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών
- Η Λαϊκή Ορχήστρα "Απόστολος Καλδάρας" παρουσιάζει: "Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…" στο Θέατρο Βράχων
- Ο Tiny Jackal, ο Θωμάς Κωνσταντίνου και οι ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ / THYGATERES
- «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη – ΚΘΒΕ
- Joseph Saar Apostolakis – “Αχαρτογράφητα Νερά”: Εκεί που η απώλεια γίνεται φως και ελπίδα
- Μάνος Χατζημαλωνάς Stand Up Therapy Tour 2026
- 9ο Chania International Photo Festival
- Ελένη Φιλίνη «Ανατροπή»
- 1ο Stand Up Comedy Festival
- Jazz Week on the roof | 5-11 Ιουλίου 2026