Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 14:23

Κύπρος: Δικοινοτικά Βραβεία Διηγήματος 2014

Written by
2615

Κύπρος: Δικοινοτικά Βραβεία Διηγήματος 2014


Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και η Ένωση Τουρκοκυπρίων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών ανακοινώνουν την απονομή των βραβείων διηγήματος ανέκδοτου/ανέκδοτων έργων του διαγωνισμού για νέους συγγραφής 2013 – 2014. Το βραβείο για Ελληνοκύπριο συγγραφέα απονεμήθηκε ομόφωνα από την επιτροπή στη Σωτηρούλα Κ. Βασιλείου για το έργο της «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑΤΟΣ». Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Γιώργος Μολέσκης, Χρίστος Χατζήπαπας και Λεωνίδας Γαλάζης.

Το βραβείο για Τουρκοκύπριο συγγραφέα απονεμήθηκε στον Μεχμέτ Αράπ για τη συλλογή διηγημάτων του «ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ». Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Ουμίτ Ινατσί, Γκουρ Γκεντς, Νεσιέ Γιασίν, Τάμερ Οντζιούλ και Ζιενάν Σελτσιούκ.

Τα βραβευμένα έργα θα μεταφραστούν στις αντίστοιχες γλώσσες και θα εκδοθούν σ’ ένα κοινό τόμο, ο οποίος θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στη Λευκωσία. Σημειώνεται ότι αυτός είναι ο δεύτερος διαγωνισμός που διεξάγεται με αυτό τον τρόπο. Ο προηγούμενος έγινε πριν από δυο χρόνια και αφορούσε την ποίηση. Βραβεύτηκαν οι Μαρία Σιακαλλή και η Σενέμ Γκιοκέλ και τα έργα τους μεταφράστηκαν και εκδόθηκαν από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και την Ένωση Τουρκοκυπρίων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών.

Χορηγός του διαγωνισμού είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 


Read 2615 times

Latest from Super User