Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στον κύκλο διαλέξεων Βρετανικής Λογοτεχνίας, τον οποίο διοργανώνουμε σε συνεργασία με τοKingston Writing School και το Kingston University και γίνεται στα πλαίσια του International Creative Writing Summer School. Η πρώτη συνάντηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 06 Ιουνίου στις 11.00 στο Πόλις Art Café (Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5,  105 64 Αθήνα).

Κατά τη συζήτηση θα διερευνήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την βρετανική λογοτεχνία. Αναγνωρισμένοι συγγραφείς θα διαβάσουν αποσπάσματα από τη δουλειά τους και θα συνομιλήσουν με το κοινό σε ένα περιβάλλον που θα αναδεικνύει την κριτική σκέψη.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι μια ανοιχτή συζήτηση με την KJ Orr, τον Edward Docx και την Linda Cracknell.

Η KJ Orr είναι συγγραφέας διηγημάτων, τα έργα της οποίας έχουν εκδοθεί πολλές φορές, έχουν γίνει παραγωγές από το BBC Radio και έχουν λάβει βραβεία μεταξύ των οποίων το BBC National Short Story Award.

Ο Edward Docx ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Η πρώτη του νουβέλα «The Calligrapher», θεωρήθηκε από τη San Francisco Chronicle ως το καλύτερο βιβλίο για το 2004 και ήταν ανάμεσα στα επικρατέστερα για το The William Saroyan Prize και το The Guilford. Έχει μεταφραστεί σε οχτώ γλώσσες. Έπειτα ακολούθησαν δυο ακόμα νουβέλες, το Self Help και το The Devil's Garden είχαν εξίσου μεγάλη αναγνώριση από το κοινό και από τους κριτικούς.

Η Linda Cracknell δημοσίευσε το Doubling Back: Ten Paths Trodden in Memory τον Μάιο του 2014. Επίσης, έχει εκδώσει δυο σειρές διηγημάτων και μια νουβέλα, το Call of the Undertow. Επιπλέον, διδάσκει δημιουργική γραφή στη Σκωτία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες διαλέξεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!

Με εκτίμηση

Vangelis Kravvaritis

British Council | Partnerships and Projects

Project Co-ordinator

17 Kolonaki Square| Athens – 10673 | Greece

T: + 30 210 3692361 | F: + 30 210 3614658 | M: +30 6947 322687

E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.