Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 20:32

"Φωτιά στη Φωτιά" - KARMICA

Written by
467
"Φωτιά στη Φωτιά" - KARMICA

Ποιοι είναι οι “KARMICA

Το συγκρότημα των «KARMICA» δημιουργήθηκε από το Θάνο Μπιλάλη και την Καλλιόπη Πολένα το χειμώνα του 2016. Το Μάρτιο του 2017 έπειτα από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε μεγάλες μουσικές σκηνές της Ελλάδος, αλλά και συναυλιών στο εξωτερικό, δημιούργησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορούνταν  “Κοντά σου” από τη Final Touch και περιελάμβανε δώδεκα τραγούδια, που υπέγραψαν οι ίδιοι, αλλά και οι Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Πολένας και Μαρία Παπαδάκη. Το καλοκαίρι του 2017 μπήκε στην παρέα τους ο Θανάσης Πολένας προσθέτοντας πόντους στη ροκ νότα του συγκροτήματος.

Οι «KARMICA» έχουν συνεργαστεί με ξεχωριστές μουσικές προσωπικότητες της έντεχνης και ροκ σκηνής. Ανάμεσα τους οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Γιάννης Σαββιδάκης, Γιάννης Νικολάου, Σοφία Βόσσου, Λένα Αλκαίου, Πένυ Ξενάκη, Παντελή Αμπαζή, Δημήτρη Λιόλο, Γιάννη Σκουλά και με πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες.

Το συγκρότημα Karmica, παράλληλα με τις έντεχνο - ροκ εμφανίσεις στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται μουσικά και στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διεθνούς μουσικής, αλλά και ποιοτικής ελληνικής μουσικής, προβάλλοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Ελλάδος.

Tον Οκτώβριο του 2020 επιστρέφουν δισκογραφικά με το δυναμικό Rock NRoll  «Ζήτω τα κάτω» που κυκλοφόρησε από την Heaven music σε στίχους και μουσική του Παντελή Αμπαζή, συμμετέχοντας παράλληλα ερμηνευτικά σ’ αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=TUF1-FCIukw&list=RDTUF1-FCIukw&start_radio=1

Τον Μάρτιο του 2021 και με funky ροκ διάθεση το συγκρότημα των «KARMICA» ταξιδεύει στο χρόνο και διασκευάζει με απόλυτο σεβασμό το άφθαρτο τραγούδι του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη  Απόστολου Καλδάρα «Συ μου χάραξες πορεία» που ερμήνευσε η Γιώτα Λύδια το 1959.

https://www.youtube.com/watch?v=WMao47-vRRo&list=RDTUF1-FCIukw&index=6

Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube!

https://www.youtube.com/channel/UCpGD91pdeYHE7n5Nqjk7jew/videos

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

O Θάνος Μπιλάλης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Γραφίστας στο επάγγελμα ασχολήθηκε από το 2007 επαγγελματικά με την μουσική. Σαν νέος δημιουργός και κυρίως σαν ερμηνευτής συνεργάστηκε με επιτυχία με αρκετούς και καταξιωμένους στο χώρο της μουσικής δημιουργούς, ερμηνευτές και μουσικούς όπως οι Γιάννης Νικολάου (Λαθρεπιβάτες), Αντώνης Μιτζέλος, ∆ημήτρης Βασαλάκης (Τερμίτες), Άλκης Κωνσταντόπουλος καθώς και με πολούς άλλους μουσικούς.Με το συγκρότημά του υποστήριξε μουσικά το συγκρότημα ‘ΤΕΡΜΙΤΕΣ’ και τραγούδησε και δικά του τραγούδια στο Reunion ΤΕΡΜΙΤΕΣ 2011.Από το 2012 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται μουσικά στην Γερμανία με σειρά εμφανίσεων με μεγάλο και αξιόλογο ρεπερτόριο τόσο στην Έντεχνη και Rock μουσική σκηνή όσο και στην Pop και πιο ελαφριά παίζοντας κιθάρα και ερμηνεύοντας γνωστά ελληνικά τραγούδια και άλλων δημιουργών.Το καλοκαίρι του 2016 ξαναεμφανίστηκε με επιτυχία στον ελλαδικό χώρο με πολύ καλές συνεργασίες και με αρκετές εμφανίσεις όπου και συνεχίζονται και τον χειμώνα. Σκοπός των νέων συνεργασιών και επανεμφανίσεων στον ελλαδικό χώρο είναι και η παρουσίαση των νέων δικών του τραγουδιών.

***

Η Καλλιόπη Πολένα γεννήθηκε στην Ιεράπετρα. Είναι πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας και Φωνητικής. Από τα μαθητικά της χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική και το τραγούδι,συμμετέχοντας σε συναυλίες μαθητικές και του δήμου. Το 2005, όντας στην Αθήνα,στο πλευρό του Γ. Μαρκόπουλου, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Μήδεια Ιασωνίδου και την Σοφία Βόσσου.

Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Υπέρβαση” και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές άλλων καλλιτεχνών, με πιο πρόσφατη συμμετοχή στο δίσκο του Ν. Θεοδώρου,”Τυφλό Κορίτσι”. Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Γ. Μαρκόπουλου, Γ. Χατζηνάσιο και Γ. Νικολάου (Λαθρεπιβάτες), καθώς και με τους ερμηνευτές Σοφία Βόσσου, Πένυ Ξενάκη και άλλους. Το 2013, σε συνεργασία με τον ∆ημήτρη Πολένα, δημιούργησαν την έντεχνο-ροκ μπάντα “Μύγα Miss”, με πολλές εμφανίσεις στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές. Από το 2014 έως και σήμερα, είναι μουσικός παραγωγός στο ιντερνετικό ραδιόφωνο “Webmusic Radio” και  Alchemy Radio.

Read 467 times

Latest from apostaktirio team