Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 06:58

Pablo Contestabile Cuarteto presents «Rombeo» Αργεντίνικες μελωδίες και tangos στην open-air δροσερή Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ

Written by
488
Pablo Contestabile Cuarteto presents «Rombeo»  Αργεντίνικες μελωδίες και tangos στην open-air δροσερή Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ

Pablo Contestabile Cuarteto presents «Rombeo»

Αργεντίνικες μελωδίες και tangos στην open-air δροσερή Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, 21:30

Ο αργεντινός μουσικός, ηθοποιός και συνθέτης Pablo Contestabile, μαζί με τρεις ταλαντούχους μουσικούς και δύο χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό πλημμυρίζουν την Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ με παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες της Λατινικής Αμερικής σε μία μοναδική βραδιά, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 21:30.

Ο Pablo Contestabile στο πρώτο του album με τίτλο «Rombeo» συνθέτει μουσική που έχει τις ρίζες της στους παραδοσιακούς αργεντίνικους ρυθμούς και τους βραζιλιάνικους ήχους, εμπνευσμένη από τη συνάντησή του με τον κιθαρίστα και ενορχηστρωτή Carlos Bernardo.

Demian Goméz (Αργεντινή/κρουστά), Γιώργος Ρούλος (Ελλάδα/κοντραμπάσο), Róman Goméz (Αργεντινή/κιθάρα, πιάνο) και Pablo Contestabile (φωνή/ακορντεόν).

Χορεύουν οι Katerina Sakka και ο Ermis Karaboúlas.

Ο Pablo Contestabile άρχισε τις θεατρικές του σπουδές στην Αργεντινή με τον Guillermo Angelelli (μαθητής του Eugenio Barba). Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Γαλλία με τους Jos Houben, Paola Rizza, Norman Taylor, Carlo Boso, Tapa Sudana και Mas Soegeng. Παράλληλα με τις θεατρικές του σπουδές, έκανε και σπουδές τραγουδιού στην Αργεντινή με τον Guillermo Angelelli, τη Marian Fosati και την Carmen Baliero, και έπειτα στη Γαλλία με τον Gerard Theruel και τη Geraldine Ross. Σπούδασε ακορντεόν με τον Julio Ermani και bombo leguero (αργεντίνικο παραδοσιακό κρουστό) με τον Carlos Rivero. Πραγματοποίησε στο Παρίσι για τρία χρόνια εργαστήρια παραδοσιακού πολυφωνικού τραγουδιού της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σεμινάρια θεάτρου, τραγουδιού και ρυθμού στη Γαλλία, την Ισπανία και την Αργεντινή.

Ο Róman Gomez είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής και αναγνωρισμένος σολίστ του πιάνου, του μπαντονεόν, και της κιθάρας. Κατάγεται από το Buenos Aires, από οικογένεια τανγκέρος. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας δούλεψε με τραγουδιστές και παραγωγούς, αποκτώντας σημαντική εμπειρία ηχογραφώντας σε στούντιο. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, στη Ρώμη, όπου δίδαξε τάνγκο μουσική, έπαιξε με πολλά τζαζ σχήματα και συνεργάστηκε με σημαντικούς Ιταλούς καλλιτέχνες -όπως ο τζαζ συνθέτης Daniele Sepe, οι τραγουδιστές Lucio Dalla, Edοardo de Angelis, Lisa, Tony Esposito-, καθώς και με την περίφημη Accademia di Santa Cecilia. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Ελλάδα, στην Αθήνα, όπου έχει αναπτύξει έντονη μουσική δραστηριότητα.

O Γιώργος Ρούλος σπούδασε με τον καθηγητή Τάσο Κάζαγλη κοντραμπάσο στο Αττικό Ωδείο απ' όπου αποφοίτησε με βαθμό Αριστα. Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, και με διάφορα jazz, latin, tango σχήματα.

Ο Demian Gomez γεννήθηκε στην Αργεντινή. Σπούδασε μουσική και χορό στο Centro Polivalente de Arte de San Isidro στο Μπουένος Αιρες. Δάσκαλος του στα ντραμς ήταν ο Sebastian Peycere. Το 1996 συμμετείχε στην ορχήστρα του Ballet de Arte Folklorico Argentino και του Ballet Salta, πραγματοποιώντας περιοδείες σε Ισπανία και Βραζιλία, εκπροσωπώντας το Tango και την παραδοσιακή μουσική της Αργεντινής. Από το 1997 συμμετέχει επαγγελματικά σε πολυάριθμα συγκροτήματα λατινοαμερικάνικης, flamenco, rock και σύγχρονης μουσικής σαν ντράμερ και κρουστός.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Αποβάθρα Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 21.30

Εισιτήρια 12€, Φοιτητικό/Ανέργων 10€

προαιρετικά κρασί 4€ / ποτό 7€ / φαγητό από 5€

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:

- Ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/show/pablo-contestabile-cuarteto-presents-rombeo/

- Τηλεφωνικά στο 11876 (viva)

- Φυσικά σημεία πώλησης viva

Open – Air Bar & Restaurant «Αποβάθρα» ανοιχτά από 19:00 (εκτός Δευτέρας)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ.210 5298922 & 6937 604988 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από 19:00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

Δωρεάν Parking

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatrehttps://twitter.com/ToTrenoStoRouf

https://instagram.com/ToTrenostoRouf

https://www.youtube.com/user/totrenostorouf

TRAILER:

Read 488 times

Latest from apostaktirio team